Setari Cookie-uri

Federatia Romana de Sah anunta rezultate de exceptie pentru echipa Romaniei

Echipele Romaniei la Olimpiada de Sah au avut rezultate extraordinare!

Comunicat de presa:

Avem deosebita placere de a va aduce la cunostinta rezultatul de exceptie al echipelor Romaniei la Olimpiada de Sah 27 august – 10 septembrie 2012 de la Istanbul, competitie ajunsa la cea de a 30-a editie si care se disputa din doi in doi ani.

Echipa feminina, alcatuita din marea maestra internationala (MMI) Cristina Adela Foisor, maestra internationala (MI) Irina Bulmaga, MMI Elena Luminita Cosma, MMI Alina L’Ami si MMI Mihaela Sandu si pregatita de marele mestru international Gergely Szabo, s-a clasat pe locul 5 in competitia disputata pe durata a 11 runde si la care au participat 127 de echipe. Dupa 14 ani, Romania a reusit sa revina in topul primelor 10 echipe ale lumii. Mentionam ca Romania s-a mai clasat pe locul 6 la editiile Elista 1998, Erevan 1996 si Manila 1992, iar la editia Moscova 1994 s-a clasat pe locul 4. Din 1957, anul din care s-a disputat si competitia feminina in cadrul Olimpiadelor de sah pe echipe, Romania a castigat mai multe medalii, ultima, de bronz, fiind obtinuta la editia Dubai 1986.

Citește și:

Echipa masculina, alcatuita din marele maestru international (MMI) Constantin Lupulescu, MMI Mircea Parligras, MMI Levente Vajda, MMI Mihail Marin, MMI Vladislav Nevednichy si pregatita de maestrul international Sergiu Grunberg, s-a clasat pe locul 8 in turneul disputat pe durata a 11 runde si la care au participat 150 de echipe. Dupa 14 ani, Romania a reusit sa se claseze in primele 10 echipe ale lumii. Precedenta performanta a fost stabilita la Olimpiada de la Elista din 1998, iar anterior Romania a mai reusit sa se claseze pe locul 6 la editia Buenos Aires 1976 si pe locul 5 la editia Salonic 1984.

In clasamentul pe natiuni, la care se tine cont de rezultatele ambelor echipe, Romania s-a situat pe locul 6, cea mai buna performanta din toate timpurile. La Olimpiada de la Istanbul, organizata in perioada 27 august – 10 septembrie 2012, delegatia Romaniei a fost condusa de Mariana Ionita, vicepresedinte F.R.Sah.

Citește și:

Cu deosebita consideratie,

Presedinte FRSah
Constantin Dumitriu

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.