Setari Cookie-uri

Se inaugureaza

"Turnul Nostru" este o initiativa de revitalizare urbana, ce isi propune sa devina un nou reper al Iasiului si un simbol al implicarii civice.

Comunicat de presa

Proiectul „Turnul Nostru”, castigator al competitiei nationale de idei creative Pepsi Refresh Romania, desfasurate in toamna anului trecut, a fost finalizat si va fi inaugurat pe 28 septembrie. „Turnul Nostru” este o initiativa de revitalizare urbana, ce isi propune sa devina un nou reper al Iasiului si un simbol al implicarii civice.

Pepsi a sustinut implementarea proiectului cu 20.000 de dolari. ”Turnul Nostru” a avut ca scop ”reinventarea” unui fost castel de apa din zona Garii din Iasi si a fost dezvoltat de o echipa de tineri profesionisti in domeniile arhitecturii, constructiilor, ingineriei sau ecologiei din Iasi, alaturi de alti pasionati care li s-au alaturat de-a lungul anului.

Tema competitiei Pepsi Refresh, lansate in septembrie 2011, a fost „Da un refresh vietii urbane!”. Pentru premiul cel mare au intrat in competitie peste 600 de idei, iar „Turnul Nostru” a fost cea care a convins in finala juriul format din Cristina Bazavan, Cabral si Mihai Dobrovolschi.

Citește și:

Pe parcursul lucrarilor, proiectul initial a fost modificat, identificandu-se treptat cele mai fezabile solutii. Dupa consolidare si vopsirea completa a turnului, suprafata acestuia a fost acoperita de o pictura murala, sustinuta de un mesaj de implicare: “Iubim. Indraznim. Construim”. Obiectivul dispune de iluminat arhitectural care va fi si o sursa de lumina pentru pietonii pasarelei din imediata apropiere, sporind astfel gradul de siguranta a zonei. Conform autorilor proiectului, in jur de 25.000 de persoane care trec zilnic pe pasarela invecinata se vor putea bucura de reimprospatarea acestui obiectiv binecunoscut iesenilor.

„Ne bucuram sa vedem cum se materializeaza acest proiect in care am crezut si pe care l-am urmarit cu interes inca din stadiul de schita. Suntem siguri ca astfel proiectul Pepsi Refresh isi va atinge scopul, ca Turnul Nostru va deveni un reper pentru Iasi si ca va da un ”refresh” vietii urbane a tuturor trecatorilor care se vor bucura de el in viitor”, a declarat Adriana Nestoriuc, Group Brand Manager Carbonated Soft Drinks, PepsiCo Romania.

Citește și:

„Prin atentia primita din partea unui grup de Membri ai Comunitatii, Turnul Nostru a devenit un simbol al puterii de schimbare in bine a Spatiului Public. Alaturi de noi, parteneri precum Pepsi, Primaria Iasi, Regionala de Transport Feroviar Moldova si altii, au dovedit ca exista sustinere si incredere in potentialul grupurilor de initiativa. Trebuie doar sa vrem sa lucram impreuna”, a spus Andrei Gheorghiescu, manager proiect Turnul Nostru.

Pentru mai multe informatii, accesati www.pepsico.com sau www.pepsico.ro. Ne puteti urmari si pe Youtube, Facebook sau Twitter.

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.