Setari Cookie-uri

Beciul Domnesc, cel mai apreciat si cunoscut vin de la Vincon Vrancea

Beciul Domnesc este o selectie de vinuri premium, realizate in cele mai performante conditii tehnologice.

Comunicat de presa:

Beciul Domnesc este o selectie de vinuri premium, cu un caracter aparte, realizata de catre expertii Vincon Vrancea din cele mai apreciate soiuri nobile romanesti si internationale.

Beciul Domnesc este o selectie de vinuri premium, realizate in cele mai performante conditii tehnologice, vinificate si urmarite pe tot parcursul evolutiei lor cu mare atentie de oenologii Vincon Vrancea.

Gama cuprinde vinuri albe: Riesling, Feteasca Alba – seci, Sarba (soi local de calitate deosebita, creat la Institutul Vincon de la Odobesti din Riesling si Tamaioasa Romaneasca) si Sauvignon Blanc – demiseci, Muscat Ottonel – demidulce, vinuri rosii: Merlot, Cabernet Sauvignon – seci, Pinot Noir – demisec, Feteasca Neagra – demidulce si Cabernet Sauvignon – dulce si vinuri roze: vin sec, obtinut prin vinificarea in roze a strugurilor din soiul Merlot.

Citește și:

Beciul Domnesc, brand strategic pentru Vincon Vrancea, este lider in segmentul de vinuri rosii premium.

Toate soiurile Beciul Domnesc pot fi asociate cu diferite feluri de mancare, potentandu-se reciproc, pentru savoare, spre satisfactia consumatorului.

Georgel Costache, oenolog Vincon Vrancea, prezinta cateva recomandari de baza pentru cele mai apreciate sortimente Beciul Domnesc. Astfel, este recomandat ca Feteasca Neagra – vin rosu – sa fie servit alaturi de meniuri din porc, vita si vanat, insotite de sosuri dulci condimentate, in timp ce Sauvignon Blanc este ideal in asociere cu meniuri din carne de pasare, peste, fructe de mare, la antreu sau ca fel principal.

Vin


Vincon Vrancea detine 2 dintre cele mai cunoscute crame din Romania

Crama Beciul Domnesc, care este cea mai mare vinoteca profesionala din Romania, detine peste 100,000 sticle de vin, cele mai vechi datand din 1949. Crama, monument istoric, inclus in programele de conservare UNESCO, a fost fondata in timpul domniei lui Stefan cel Mare si a fost renovata intre 1834 -1839, in perioada domniei lui Mihail Sturdza.
Crama Paradis, cunoscuta datorita rezervei de distilat de vin, este cea mai mare din Sud-Estul Europei, avand peste 4,800 de butoaie din stejar.

Citește și:

Vinurile Vincon Vrancea apreciate la concursurile internationale de profil

Vincon Vrancea participa anual la cele mai importante competitii nationale si internationale de profil. Astfel, in 2011 si 2012, vinurile sale au fost medaliate la: Vinitaly, Concursul Mondial de la Bruxelles, Bucharest International Wine Contest si Vinvest National Wine Contest.

Beciul Domnesc, cel mai cunoscut brand din portofoliul Vincon, a fost medaliat cu aur in 2011 la Concursul International de Vinuri, argint la Vinvest si argint la Concursul Mondial de la Bruxelles, Gran Mentione la Vinalty 2011 pentru Feteasca Neagra 2009, in timp ce Beciul Domnesc Merlot 2008 a fost medaliat cu argint la Bruxelles in 2011 si aur la Bucuresti, in acest an. Tot in 2011 Beciul Domnesc a fost nominalizat in Top 300 Superbrands ca fiind unul dintre cele mai cunoscute branduri din piata romaneasca. In perioada 2008 – 2011 Vincon a primit 49 medalii care atesta calitatea vinurilor si vinarsurilor sale.

Citește și:

    Romania a castigat trei medalii de aur la Concursul Mondial de la Bruxelles, din acest an, atribuite unor vinuri din regiunea Vrancea, doua dintre ele fiind produse de Vincon Vrancea (Muscat, primul an de productie si Tamaioasa Romaneasca). De asemenea, in 2012, Georgel Costache, oenolog Vincon Vrancea, a primit Marea Medalie de aur, in cadrul Concursului Mondial Bruxelles, cel mai cunoscut concurs international de vinuri, oferita primilor 5 degustatori de vin din lume.

    Vizionare placuta


    Kudika
    5 Octombrie 2012
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.