Setari Cookie-uri

Pasotti, umbrelele magice si opera de arta la purtator

Pe cat de practice, pe atat de versatile.

Comunicat de presa:

Pasotti, umbrelele magice
Pasotti, opere de arta la purtator

Arme de seductie, piese de decor, aparatoare de soare sau de ploaie si chiar instrumente de zbor (in cazul Mary Poppins) - inca de la aparitia lor, umbrelele au avut un rol pe cat de practic, pe atat de romantic si versatil.

Umbrelele Pasotti, prezente acum si in Romania la Createur 5 D’Emotions, sunt, de fapt, opere de arta la purtator - cu un design somptuos, jucaus sau pictate in efect trompe l’oeil, din materiale fine si rezistente in acelasi timp si cu manere sculptate sau batute cu cristale, toate create in editii limitate in oraselul italian Castellucchio.

umbrela

Compania a fost fondata in urma cu mai bine de jumatate de secol (1956) de catre Ernesta Pasotti, care a inceput sa produca umbrele unicat si pe care le livra personal, pe scuterul sau, cu care se strecura pe stradutele intortocheate din oraselele medievale italiene. Cu ajutorul sotului sau, Vittorio Giacomini, care se ocupa de partea de vanzari, compania a trecut de la stadiul de mic atelier la o manufactura cu peste 100 de angajati.

Actuala proprietara, Eva Giacomini (fiica Ernestei si a lui Vittorio), continua munca parintilor sai, concentrandu-se pe calitate, pe inspiratie, originalitate si, mai ales, pe caracteristica ce este, in acelasi timp, si principalul atu al manufacturii: artizanatul.
Pasotti creeaza circa 30.000 de umbrele pe an, lansand modele din ce in ce mai spectaculoase, imprimeuri care iti taie rasuflarea si manere originale - de la cele in forma de craniu pavat cu cristale Swarovski, pana la lucraturi romantice, desprinse parca din epoca victoriana.

Renasterea italiana continua prin umbrelele Pasotti, un melanj de romantism, indrazneala si imaginatie debordanta. Ca si Dorothy care trebuia doar sa-si atinga de trei ori pantofii rosii ca sa fie transportata unde voia, umbrelele Pasotti au puteri magice atunci cand le rotesti - goana culorilor te transporta intr-o lume fascinanta, iar zilele ploioase vor deveni cele mai frumoase.

Umbrelele Pasotti se gasesc la magazinul Createur 5 d’Emotions, din strada Doamnei nr. 5, Bucuresti. Inca din 2008, Alexandra Paven, proprietara magazinului, a introdus parfumeria artizanala in Romania, prin branduri precum Profumum Roma, Histoires de Parfums, Laboratorio Olfattivo, Technique Indiscrete, Fifi Chachnil, Andy Tauer sau Humiecki&Graef. Alexandra este intr-o continua cautare de noi arome si parfumieri originali, indrazneti, excentrici, pe care sa-i prezinte pasionatilor de veritabila parfumerie artizanala din Romania.

Createur 5 d’Emotions devine, datorita spiritului de explorator al Alexandrei Paven, singurul concept boutique din Romania unde, pe langa cele mai interesante, voluptuoase si rare esente, au aparut o selectie de bijuterii cool, avangardiste si personale (Catherine Michiels, Bjorg, Selda Okutan), dar si celebrele genti Vlieger & Vanda

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.