Setari Cookie-uri

Scurtmetraje sub 10 minute la ShortsUP sambata seara

Filme premiate la Berlin, Cannes, Sundance sau European Film Awards si concert-eveniment la sfarsit de saptamana in capitala.

Comunicat de presa:

Sambata, 10 noiembrie, de la ora 20.00, ShortsUP a pregatit un nou eveniment in care filmele scurte si bune se imbina cu atmosfera memorabila: “Cu Viteza Luminii”. Programul de scurtmetraje se va incheia cu un concert-eveniment Sofa Surfers, una dintre cele mai titrate trupe austriece ale momentului.

Primele doua ore vor da ritmul cu filme premiate sub 10 minute, despre personaje ce traiesc in trepidatia marilor orase ale lumii. Cand zilele inainteaza tumultos, incurcaturile sunt pe masura, asa ca vor predomina comediile - ilare, ironice sau doar... negre.

Cu peste 20 de premii internationale la activ, intre care trofee la Sundance si Palm Springs, scurtmetrajul britanic “Soft” (r. Simon Ellis) surprinde confruntarea emotionanta intre un tata neputincios si o gasca de cartier amenintatoare.

Citește și:

Tot din categoria super-premiatelor face parte si irlandezul “Frankie” (r. Darren Thornton), care a obtinut, intre altele, un trofeu la Berlin si unul la European Film Awards. La 15 ani esti mic intr-un oras mare - cum ai putea lua in serios transformarea ta in tata de familie? Disperarea personajului principal ne poarta intr-o calatorie dinamica si palpitanta, montata alert, aproape agresiv.

Filmul scurt romanesc “Cutia” (r. Mircea Ghibortz Ghinescu) ne starneste curiozitatea prin Escu, muncitorul constiincios pe care plictiseala de la fabrica de asamblat cutii il pune intr-o situatie neobisnuita.

Din programul ShortsUP Cu Viteza Luminii face parte si un film scurt din Noua Zeelanda nominalizat la Cannes, “Nimic special” (r. Helena Brooks). Un baiat e chinuit de o mama convinsa ca fiul ei este noul Mesia. “Salvatorul omenirii” pleaca de acasa, insa o tanara fermecatoare il destabilizeaza complet. Trailerul ShortsUP poate fi vazut pe site: shortsup.ro/shortsup-cu-viteza-luminii.

Citește și:

Dupa filme, spectatorii prezenti sambata la Turbohalle vor strange randurile in jurul scenei de concert. SOFA SURFERS, cu albumul “Superluminal” (2012), al 6-lea si cel mai apreciat de critica, se va auzi in premiera in Romania. Umanitate, empatie si dezorientare produsa de tehnologie si de viteza. Acestea sunt temele, regasite si in piesa “World In A Matchbox”, aflata in playlistul posturilor romanesti de radio si cunoscuta deja in toata Europa. Trip-hop-ul se va imbina cu electro, rock, note indie si soul, iar spectacolul vizual semnat Timo Novotny va puncta mesajele albumului. Spotul video cu trupa: http://shortsup.ro/sofa-surfers-vine-la-shortsup-pe-10-noiembrie. Detalii despre concert: http://shortsup.ro/austriecii-de-la-sofa-surfers-la-shortsup-pe-10-noiembrie.

Citește și:

Pe langa scurtmetraje si concert, spectatorii ShortsUP vor mai avea parte de o expozitie de fotografie digitala cu orasele lumii, dar si de un moment original de imbinare intre filme si muzica: o proiectie cu imagini din scurtmetraje va fi mixata de artistul vizual al trupei, Timo Novotny, si va deschide concertul Sofa Surfers.

Biletele ofera acces la intreaga experienta si se pot cumpara prin MyTicket si Eventim, la pretul de 40 de lei sau la intrare, la pretul de 50 de lei. Pentru studenti, pretul biletelor la intrare este de 35 de lei. Pentru grupuri de cinci sau mai multi spectatori (bilete cu pret integral, la intrare sau achizitionate in avans), un bilet este oferit de ShortsUP. Detalii si recomandari zilnice de scurtmetraje valoroase se pot gasi si pe www.shortsup.ro.

Accesul la Turbohalle se va face de la 19.30, filmele incep la 20.00, iar concertul la 22.00.

Citește și:

Inceputul toamnei aduce noutati pentru evenimentele ShortsUP. Pana acum, ritmul era lunar, insa va deveni sezonier: in fiecare anotimp, echipa ShortsUP va propune o selectie cu cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii sub o tema actuala. Cele mai importante evenimente vor fi replicate, de-a lungul anului, si in tara, la Sibiu, Brasov, Cluj si Timisoara. Prezenta filmelor scurte si bune marca ShortsUP se va intensifica insa pe alte medii de distributie.

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.