comunicat de presa

STUDIU: Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauza

Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat un remediu in lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetatori din Austria si Cehia, berea consumata in cantitati moderate poate avea proprietati anti-inflamatorii ce au drept efect incetinirea procesului de imbatranire.

Hameiul este binecunoscut ca un bun antioxidant, el fiind folosit preponderent, pe langa industria berii, si in industria farmaceutica. Faptul ca il regasim printre ingredientele berii nu poate decat sa ne bucure, avand in vedere beneficiile sale pentru sanatate. Mai mult, doamnele iubitoare de bere au un motiv in plus sa se bucure de bautura lor favorita pentru ca aceasta poate intarzia chiar efectele imbatranirii.” declara Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

sursa foto: shutterstock.com

In studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetatorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvaluit ca hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenta productia de neopterina, un marker al proceselor inflamatorii, ca si nivelul de triptofan, aminoacid esential al carui nivel scazut pare sa se asocieze cu intensitatea crescuta a inflamatiilor.

Sprijinind descoperirile cercetatorilor austrieci, oamenii de stiinta din Republica Ceha au adus la randul lor in atentia publicului rezultatele unui studiu care demonstreaza ca un consum moderat de bere incetineste procesul de imbatranire si, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord in randul barbatilor.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: