Setari Cookie-uri

Red Bull Colective Art

Cel mai mare proiect de arta colectiva din lume

comunicat de presa

Proiectul Red Bull Collective Art aduce conceptul Cadavre Exquis in era digitala. Pune-ti si tu amprenta in cel mai spectaculos proiect de arta colectiva din lume.

Cadavre Exquis este o tehnica de creatie colectiva introdusa prima data de suprarealisti in jurul anului 1925. Este metoda prin care cuvinte si imagini sunt alaturate in mod colectiv intr-un ansamblu.

Aceasta compunere este realizata de mai multi participanti, pe rand, fiecare avand ca punct de pornire finalul lucrarii anterioare, in scopul crearii unei piese unice de arta colectiva.

Timp de doua saptamani, Red Bull Art Collective va permite artistilor din toata lumea sa participe in acest proiect, produsul final urmand sa fie o piesa de arta la scara internationala, fara precedent.

Red Bull Collective Art este deschis tuturor, de la designeri si artisti la fotografi si scriitori, singura conditie fiind ca persoanele respective sa impartaseasca un interes comun, scopul de a crea si de a-si impartasi lumii creatia.

Citește și:

Prin acest proiect, Red Bull in parteneriat cu Adobe ofera talentelor din toata lumea sansa de a participa la crearea a ceea ce ar putea deveni cea mai mare si diversificata opera de arta din lume.

Cum functioneaza:

Piesa centrala a proiectului Red Bull Collective Art este site-ul. Acesta este un instrument care faciliteaza contactul si interactiunea cu surse de inspiratie si oameni din toata lumea.

Participantii se inscriu online si isi vor putea alege un interval de timp in care sa intervina cu contributia personala.

Participantii pot pur si simplu sa descarce modelul si pot prelucra in orice mod doresc imaginea, care va fi apoi incarcata si adaugata operei de arta finale.

Proiectul va fi unul global, orice artist putand sa-si puna amprenata personala asupra proiectului.

Cu participanti din 85 de tari, Red Bull Collective Art va crea o piesa de arta colectiva unica si care va fi apoi vizionata de o audienta globala atat online, cat si in cadrul unor expozitii de arta.

Citește și:

Din Romania, trei artisti au fost invitati sa dea startul acestui proiect:

Andrei Toader cunoscut in lumea artistica sub pseudonimul de Argaetic (curator, cofondator "Imbold, Galeria", locul 3 la Red Bull Art of Can 2011), Marius Alexe aka Francezu (pictor, artist tatuaje) si Cosmin Iluc aka The Fly (artist urban), proiectele lor fiind deja vizibile pe www.redbullcollectiveart.com.

Inscrierile se pot face pe site-ul www.redbullcollectiveart.com pana pe data de 23 martie 2013.

Mai multe informatii sunt disponibile si pe www.redbull.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.