Setari Cookie-uri

Design industrial concentrat pe reciclare, la Imbold, Galeria

Imbold, Galeria prezinta vernisajul de design industrial cu tuburi de carton reciclate - FURNITUBES: Tubeficient.

Comunicat de presa

Imbold, Galeria prezinta vernisajul de design industrial cu tuburi de carton reciclate – FURNITUBES: Tubeficient. Tubecologic, joi, 21 martie, de la ora 20:00.

Furnitubes a aparut in 2008 intr-un studio de plotare pentru arhitecti si cuprinde in prezent o serie completa de piese de mobilier - birouri, rafturi si scaune care atrag atentia asupra utilizarii creative a unor resturi din exploatarea zilnica. Primele piese de mobilier au fost finalizate in 2011, dupa trei ani de testari si reciclat carton.

Proiectul Furnitubes cuprinde idei si rezolvari eficiente intr-un moment al miscarilor ecologice care ar trebui sa aiba loc constant in orice spatiu de lucru.

Design-ul pieselor se bazeaza pe un sistem tubular modular imbinat fara lipitura. Piesele astfel create sunt demontabile, au greutate ultra redusa si permit flexibilitate in utilizare.

Citește și:

De conceptul proiectului s-au ocupat arhitectii Adrian Ibric, Mircea Mihai si Florin Cristache (STUDIOPLOT+), ei ocupandu-se si de implementare.

Suntem in continuare, la cinci ani de la primele schite, la fel de entuziasmati de idee. Modificam constant mobilierul din biroul de la Studioplot, care in perioada urmatoare va cuprinde exclusiv piese reciclate din tuburi de carton” a declarat Adrian Ibric, initiatorul Furnitubes.

Desi initial Furnitubes a fost un experiment de design intern, cei trei arhitecti au primit in ultimile luni cereri insistente de mobilier custom pentru diverse spatii de lucru creative.

Au acceptat provocarea si in prezent dezvolta o serie de piese minimaliste pentru un birou de arhitectura si o agentie de publicitate, o parte din ele fiind expuse in premiera in seara vernisajului.

Citește și:

Expozitia poate fi vizitata zilnic de pe 21 martie pana pe 3 aprilie, intre orele 13:00 – 20:00 la Imbold, Galeria, strada Polona, Nr. 40.

FURNITUBES este un proiectiv creativ sustinut de Asociatia Culturala Imbold.

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.