Razvan Suma va invita la o seara de muzica spaniola

Razvan Suma va invita la o seara de muzica spaniola
Kudika
20 Martie 2013

O raritate pe scenele din Romania: un concert exclusiv spaniol

comunicat de presa

Ce poate fi mai placut la inceput de primavara decat o frumoasa calatorie in tinuturile pline de farmec ale Spaniei, printre ritmuri de castaniete, evantaie si volane colorate? Si daca va ganditi la piedicile in calea implinirii acestui vis, violoncelistul RAZVAN SUMA - care v-a incantat in 2012 in cele doua turnee nationale „Va place BACH?” – va aduce parfumul Spaniei la Bucuresti, printr-o incursiune fascinanta in lumea muzicii spaniole in cadrul concertului sau extraordinar „SEARA SPANIOLA cu RAZVAN SUMA”.

Vineri, 22 martie (19.00), pe scena Salii Radio, Razvan Suma va interpreta alaturi de prietenul sau, carismaticul pianist spaniol JOSU OKIÑENA, artist de mare virtuozitate cu o cariera solistica bogata, piese deosebite care poarta semnatura unor mari compozitori spanioli ai epocii moderne: Gaspar Cassado, Joaquin Nin, Aita Donostia, Anton Larrauri, Lorenzo Ondarra, Manuel De Falla.

Intregul repertoriu este bazat pe motive folclorice traditionale spaniole, iar compozitorii inclusi in recital sunt repere ale artei muzicale din Spania: Cassado a fost si unul dintre cei mai reprezentativi violoncelisti ai tarii, iar Aita Donostia (Parintele Donostia) este poate cel mai reprezentativ compozitor de muzica sacra din Tara Bastilor. Ondarra a dedicat piesa ce va fi interpretata in recital chiar celor doi artisti: Razvan Suma si Josu Okiñena.

Povestea intalnirii dintre Razvan Suma si pianistul Josu Okiñena se leaga de o intamplare inedita si amuzanta, petrecuta si ea pe taram spaniol, in anul 2002, cand artistul roman a participat la concursul international „Villa de Llanes”, unde si-a ales din lista pusa la dispozitie de organizatori un pianist corepetitor care dupa sonoritatea numelui i s-a parut a fi... japonez!

Dupa obtinerea celei mai mari distinctii acordate, Razvan Suma a legat o frumoasa prietenie cu pianistul spaniol, concretizata prin mai multe concerte de mare succes, in cele mai importante sali de profil din Spania (Auditorio Nacional de Madrid, Kursall-San Sebastian s.a), dar si la Teatro Colon (Buenos Aires, Argentina).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri