Setari Cookie-uri

Saptamana Scoala Altfel: "De-a arhitectura povestita"

Incepe seria de conferinte de arhitectura pentru copii "De-a arhitectura povestita", in cadrul Saptamana Scoala Altfel

Comunicat de presa

Proiectul face parte dintr-un amplu program cultural, al Asociatiei de-a arhitectura si al Filialei Teritoriale Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, care urmareste introducerea educatiei pentru arhitectura si mediu construit in programa obligatorie a scolilor generale.

Saptamana Scoala Altfel, 1-5 aprilie, saptamana activitatilor extracurriculare initiata de Ministerul Educatiei Nationale, debuteaza in forta cu o serie de conferinte de arhitectura pe intelesul copiilor, denumita De-a arhitectura povestita. 675 de copii si 64 de profesori si parinti participa la aceasta prima editie a conferintelor, organizata in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Intregul proiect de-a arhitectura povestita este sustinut de brandul de origine germana YTONG, cunoscut pentru implicarea la nivel international in proiecte de arhitectura.

Citește și:

Arhitecti renumiti au acceptat invitatia Asociatiei de-a arhitectura de a sustine o serie de prelegeri adaptate varstei si nivelului de intelegere al copiilor.

Ne dorim sa contribuim la modul in care va arata Romania peste 20 de ani, cand acesti copii vor creste si vor fi in postura de a lua decizii, pentru ei sau pentru comunitate. Sper ca peste un timp aceasta prelegere, care pentru cei mai multi dintre ei este prima conferinta, va trezi amintiri placute sau poate chiar emotii” explica arh. Eliza Yokina, fondator De-a Arhitectura si Managing Partner SYAA.

Conferintele se adreseaza copiilor din clasele I-VII, fiecare seminar fiind conceput pentru o alta categorie de varsta. Copii vor afla ce inseamna mediul construit si cum ne influenteaza el viata de zi cu zi, ce este arhitectura sau cum se construieste o casa, dar si cand si cum s-au hotarat vorbitorii sa devina arhitecti, de-a ce se jucau cand erau copii si ce satisfactii le aduce aceasta meserie.

Citește și:

De-a Arhitectura isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit, prin introducerea ca afterschool sau curs optional in scoli private si de stat a cursurilor de arhitectura pentru copii. Cursul De–a Arhitectura in orasul meu are o metoda proprie, care se bazeaza pe invatare prin proiect si include cateva principii – Observa, Analizeaza, Construieste, Prezinta.

Multe dintre problemele de arhitectura si urbanism, de locuire in cele din urma, sunt generate de lipsa de informatii si de cultura generala in ceea ce priveste mediul construit. Initiativa de-a arhitectura pleaca de la fundatie, asa cum este si firesc, iar noi dorim sa construim alaturi de ei si sa sustinem financiar initiative care contribuie la imbunatatirea calitatii in constructii si arhitectura” a declarat Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella, Romania, Ungaria si Bulgaria.

Citește și:

YTONG este primul brand care sprijina financiar proiectul. Asociatia de-a arhitectura spera ca proiectul ambitios de a schimba mentalitatea romanilor in ceea ce priveste importanta arhitecturii si calitatea locuirii are nevoie de sprijin din mediul privat pentru a putea continua.

Deseori arhitectii au fost acuzati de starea actuala a oraselor din Romania insa schimbarea nu depinde numai de noi, ci de comunitati intregi pe care incercam iata sa le facem atente, sa le informam, sa le educam. Casa, scoala, cartierul, orasul si comunitatea lor ii formeaza pe acesti viitori cetateni, le dau un mesaj despre locul lor in lume si afecteaza calitatile fizice si psihologice ale vietilor lor. Calitatea arhitecturii si a mediului construit de maine depinde de ei”, a incheiat arh. Mina Sava, fondator De-a arhitectura.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.