Setari Cookie-uri

Festivalul International de Muzica Sibiu: Hermannstadt

Concert de Gala de lansare: 24 mai 2013.

comunicat de presa:

Fundatia Romana pentru Excelenta in Muzica anunta prima editie a Festivalului International de Muzica Sibiu – Hermannstadt, actiune co-finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Festivalul va prezenta, timp de o saptamana (24-31 mai 2014), o serie de concerte sustinute de tineri muzicieni romani impreuna cu artisti de renume international.

In aceeasi perioada, se va desfasura si Academia Festivalului, creata pe modelul atelierelor pictorilor Renasterii, unde artisti consacrati vor impartasi din experienta lor tinerilor muzicieni romani, printr-o colaborare colegiala.

Initiatorul festivalului este dirijorul roman de renume international Christian Badea, recunoscut pentru activitatea sa muzicala in cele mai mari centre artistice ale lumii, de la Carnegie Hall si Metropolitan Opera din New York la Suntory Hall din Tokyo, Concertgebouw din Amsterdam, Opera de Stat din Viena, Salle Pleyel din Paris si Sydney Opera.

Citește și:

Christian Badea a infiintat Fundatia Romana pentru Excelenta in Muzica in 2011, „din dorinta de a sprijini dezvoltarea artistica a generatiei tinere de muzicieni romani, prin colaborarea cu cei mai mari artisti ai lumii”.

"Suntem incantati sa avem la Sibiu un eveniment de o asemenea talie, fapt pentru care ii felicit pe organizatori, atat pentru ideea evenimentului de lansare cat si pentru alegerea drept scena pentru acest concert a uneia dintre bisericile emblematice ale Sibiului. Acustica speciala a Bisericii Catolice va complimenta atat piesele muzicale incluse de organizatori in program, dar si maiestria incontestabila a dirijorului Christian Badea. Ma bucur ca am putut sa sprijinim acest concert de lansare si asteptam cu placere editia de debut a Festivalului International de Muzica Sibiu in 2014.", a declarat primarul Sibiului, domnul Klaus Iohannis.

Citește și:

Festivalul International de Muzica Sibiu - Hermannstadt va fi lansat pe 24 mai 2013, printr-un concert de gala care va avea loc la Biserica Romano-Catolica „Sfanta Treime” din Sibiu, la ora 19:30. Programul va cuprinde: Anotimpurile de A. Vivaldi, cu ansamblul baroc La Stravaganza - solist Giuliano Carmignola si Simfonia „Jupiter” K. 551 de W.A. Mozart, interpretata de orchestra Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.