Vernisaj Claudiu Ciobanu: "Reborn" la Noaptea Alba a Galeriilor

Vernisaj Claudiu Ciobanu:
Kudika
21 Mai 2013

Un nou eveniment la Acuarela - Galeria Imbold

Comunicat de presa

Vineri, 24 mai, intre orele 19:00 – 04:00, Imbold, Galeria prezinta vernisajul Claudiu Ciobanu: “Reborn”, parte din circuitul Noaptea Alba a Galeriilor.

Dupa mai multe expozitii nationale si internationale, Claudiu Ciobanu revine cu un proiect in care re-nasterea devine laitmotiv. Proiectul „Reborn” face referire la un episod din Legendele Olimpului, si anume la faurirea „Pandorei”, prima femeie din lume, creata de catre Hefaistos la porunca lui Zeus. Desi legenda pune accentul mai mult pe „cutia Pandorei”, Claudiu Ciobanu propune o serie de picturi ce fac referire la momentul creatiei, evidentiind importanta apei ca element esential. Este vorba de un joc de intoarcere in trecut in acea cutie plina de rautate, minciuna si ura care nu a fost deschisa niciodata.

Exista o tendinta in arta contemporana spre spectacular pe de o parte, iar de cealalta parte spre redescoperire, spre revenire la anumite aspecte din trecut. Insasi arta postmoderna este o raportare la trecut, unii artisti folosind elemente deja existente redefinindu-le sau adaugand noi intelesuri. Desi artistul prin opera sa tinde sa fie cu un pas inaintea vremii, in cazul de fata imi propun sa fac cativa pasi in trecut pentru a intelege mai bine prezentul”, spune artistul Claudiu Ciobanu.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 24 mai – 19 iunie, intre orele 12:00 – 20:00, la Imbold, Galeria, Strada Polona, Nr.40.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri