Setari Cookie-uri

De Ziua Mondiala a Mediului economiseste cu Arctic

De Ziua Mondiala a Mediului, Arctic sustine initiativa internationala impotriva risipei si pierderilor de hrana, “Gandeste, consuma, salveaza”.

comunicat de presa

Astazi, mai mult ca niciodata trebuie sa te gandesti la resursele pe care le consumi si la modalitatile pe care le ai pentru a economisi.

Anul acesta, de Ziua Mondiala a Mediului, Arctic sustine initiativa internationala impotriva risipei si pierderilor de hrana, “Gandeste, consuma, salveaza”, si iti ofera cateva sfaturi despre cum poti sa faci economie de energie, dar si de alimente, cu ajutorul electrocasnicelor.

Sfaturi pentru o organizare eficienta in frigiderul tau, astfel incat sa poti pastra alimentele mai mult timp proaspete:

-Aseaza pe rafturile superioare mancarea gatita, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic si cruditatile.

-Pastreaza mancarea in frigider in cutii speciale, in functie de specificul fiecarui preparat, si inchise ermetic. De exemplu, alimentele nepreparate termic nu trebuie asezate alaturi de mancarea gatita, fiindca pot transmite bacterii si microbi care sa o contamineze.

Citește și:

-Congeleaza un aliment, punandu-l in punga, la vid, si marcheaza vizibil data congelarii (ex. carnea tocata nu se conserva decat 2 luni la congelator)

Sfaturi pentru a folosi eficient aragazul, respectiv plita sau cuptorul incorporabile, astfel incat sa poti economisi energie:

-Gateste cat mai sanatos, fara a fierbe mult timp preparatele

-Pune un capac peste oala cand fierbi apa si timpul de fierbere se va scurta la jumatate si implicit si consumul de energie

-Evita sa deschizi usa cuptorului prea des. Fiecare deschidere a usii acestuia reduce temperatura cu 25 de grade.

Intra pe www.arcticpentrutine.ro pentru mai multe sfaturi despre cum sa alegi, sa folosesti si sa ingrijesti electrocasnicele, astfel incat sa poti obtine rezultate optime in bucatarie.

In plus, produsele din gama Arctic TET, cu Tehnologie de Economisire pe Termen Lung, au numeroase functii special proiectate pentru a evita risipa de energie si hrana.

Citește și:

Combinele frigorifice iti pastreaza mancarea proaspata timp indelungat si previn amestecul mirosurilor datorita functiilor Eco Dual Balance şi Eco Breeze, iar cuptoarele Arctic TET te ajuta sa gatesti preparate savuroase in timp foarte scurt datorita functiei Eco Fan si celor 12 programe de gatire.

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.