Olympus lanseaza, in premiera pentru piata din Romania, iaurtul bio produs local

Olympus lanseaza, in premiera pentru piata din Romania, iaurtul bio produs local

Reprezentantii Olympus estimeaza o crestere de 10% de la an la an pe segmentul produselor bio

comunicat de presa

Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, lanseaza Olympus Bio, primul iaurt bio local. Produs la fabrica de la Halchiu, judetul Brasov, Olympus Bio are in compozitie lapte care provine 100% din agriculturi bio locale, de la animale hranite si crescute in ferme bio, si respecta cele mai riguroase standarde de calitate impuse de catre organismele internationale si nationale in domeniu.

Iaurtul Olympus Bio este certificat de catre organizatia de certificare ecologica Bio Austria, ceea ce reprezinta o garantie a faptului ca laptele bio folosit in productia iaurtului parcurge etape stricte in procesul de productie, de la momentul colectarii pana la momentul obtinerii produsului finit.

Iaurturile Olympus Bio contin fermenti S. Thermophilus si L. Bulgaricus, precum si vitamina B12, care corespunde unui procent de 10% din cantitatea zilnica recomandata.

Produs in doua variante – 0% si 3,5% -, Olympus Bio creeaza un nou segment de consum, cel al iaurturilor bio, in categoria cu cel mai mare volum de pe piata de lactate autohtona: iaurturi. Lansarea Olympus Bio urmeaza tendintele inregistrate in obiceiul de consum al romanilor, care pun pret din ce in ce mai mult pe calitatea produselor alimentare si pe originea materiilor prime.

Sta in filosofia noastra sa oferim consumatorilor produse lactate de calitate, pastrand armonia intre procesul de productie si natura.

De asemenea, cautam intotdeauna sa venim in intampinarea preferintelor lor si consideram ca piata romaneasca este pregatita in acest moment sa adopte produsele bio, urmand de altfel trendul care este in continua crestere pe pietele dezvoltate. La nivel de piata a produselor bio in Romania, estimam o crestere in volum a acesteia de 10% de la an la an”, precizeaza directorul general Olympus Romania, Ilias Pliatsikas.

Iaurtul Olympus Bio este destinat in totalitate consumului intern si este distribuit in cele mai mari supermarketuri si hipermarketuri din toata tara.

Credem in potentialul agriculturii romanesti si avem o traditie in a sprijini fermierii locali prin programe dedicate care ii ajuta sa isi imbunatateasca metoda de crestere si ingrijire a animalelor, precum si pentru a atinge standarde mai inalte de calitate in activitatile legate de colectarea laptelui. Avem deci aici materie prima de foarte buna calitate, nu este necesara importarea acesteia din afara”, adauga Ilias Pliatsikas.

Fermele bio de la care este colectat laptele folosit pentru producerea iaurtului Olympus Bio sunt foarte atent selectionate, pe baza regulilor privind sistemul de inspectie si de certificare bio stabilite de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Aceste ferme functioneaza pe sistemul circuitului inchis al agriculturii, folosind sisteme cat mai apropiate posibil de cele existente in mod natural, in stransa legatura cu sanatatea solului, a animalelor si cea a omului.

La nivel de grup, Olympus a adoptat cele mai stricte standarde in asigurarea calitatii si detine numeroase certificari in acest sens (ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 22000:2005, BRC, IFS). Grupul colaboreaza, de asemenea, cu diverse institutii internationale, laboratoare independente si universitati.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri