Setari Cookie-uri

Pregatirea pentru conceptie - prima datorie a unui parinte

Programul "Ne dorim un copil"

comunicat de presa

Atunci cand un cuplu ia decizia de a-si mari familia, cei doi parteneri trebuie sa constientizeze faptul ca datoria lor de parinti nu incepe odata cu aducerea pe lume a copilului, ci inca din perioada de preconceptie, care va influenta atat evolutia ulterioara a sarcinii, cat si starea de sanatate a fatului si a mamei.

In acest sens, domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog – specialist infertilitate de cuplu in cadrul Clinicii Ginestetica, recomanda inscrierea in programul „Ne dorim un copil”, cu scopul de a creste fertilitatea atat pe cale naturala, cat si pe cale asistata medical, si de a avea o sarcina usoara si copii sanatosi.

Aducerea pe lume a unui copil reprezinta un moment cu totul special in viata oricarui cuplu, insa uneori se intampla sa apara probleme care pot umbri aceasta fericire.

Citește și:

„Programul « Ne dorim un copil », singurul de acest fel din Romania, isi propune sa ajute cuplurile care vor sa aiba un copil, prin urmarea unui tratament personalizat, cu scopul atingerii conceptiei.

Pasii pe care ii urmam ajuta la cresterea ratei de fertilitate, la reducerea dificultatilor aparute pe durata sarcinii si imbunatatirea starii generale a organismului ambilor parteneri.

Astfel, prin pregatirea cuplului pentru o viitoare sarcina si monitorizarea ulterioara a acesteia, scade riscul unui avort sau al unei nasteri premature si creste probabilitatea de a aduce la viata un copil sanatos si de a avea o familie fericita”, spune domnul doctor ginecolog – specialist in infertilitate de cuplu, George Vasilescu.

Etapele programului „Ne dorim un copil”

Primul pas al programului consta intr-o consultatie ginecologica, completata apoi de o discutie despre modul de viata a celor doi parteneri, pentru ca medicul sa le poata oferi viitorilor parinti indrumare si consultanta personalizate.

Citește și:

Urmeaza pregatirea organismului lor pentru actul conceptiei, prin detoxificare si regenerare – iar in acest sens de real ajutor este cura balneara, terapie cu namol sapropelic peloidogen, apa sarata, naturopatie si homeoterapie.

Un copil sanatos provine intotdeauna din parinti sanatosi si, tocmai de aceea, cei doi parteneri trebuie sa constientizeze ca sanatatea lor este la fel de importanta precum cea a copilului pe care il vor aduce pe lume.

Este important de stiut faptul ca pot intampina dificultati pe parcursul sarcinii atat femeile cu o greutate prea mare, cat si cele care kilograme sub limita normala, astfel incat evaluarea greutatii corporale este la fel de importanta precum insusirea unor principii sanatoase de alimentatie si terapie naturala.

Un alt pas important in cadrul programului „Ne dorim un copil” il reprezinta tratarea stresului, deoarece de multe ori acesta joaca un rol important in imposibilitatea de conceptie.

Citește și:

Nu in ultimul rand, monitorizarea ciclului menstrual, recomandarile de suplimente in functie de fazele acestui ciclu, recomandarile de analize hormonale, spermograma, controale ecografice, histerosonograma completeaza pasii absolut necesari in obtinerea unei sarcini de succes.

Rezultate remarcabile chiar si in cazurile de infertilitate

De asemenea, programul se constituie intr-un real ajutor chiar si pentru cuplurile infertile de un timp mai indelungat, prin identificarea unor cauze "ascunse" ale infertilitatii si cresterea sansei de a ramane insarcinata pe cale naturala sau artificiala.

Infertilitatea se defineste prin lipsa aparitiei sarcinii in decursul unui an de activitate conjugala fara folosirea vreunei metode de contraceptie. Este de retinut faptul ca in aceasta perioada de un an raporturile sexuale trebuie sa fie concentrate in perioada de ovulatie.

Citește și:

Contact

Inscrierea in programul „Ne dorim un copil” se poate face in cadrul Clinicii Ginestetica.

Adresa: Str. Tudor Vianu, nr. 9, Sector 1, Bucuresti

Tel: 021 230 25 69 / 0724 500 020

sursa foto prima pagina: DepositPhotos


Kudika
9 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.