Setari Cookie-uri

Va place...BRAHMS?

Violoncelistul RAZVAN SUMA revine pe scenele din 13 orase din Romania, intr-un turneu extraordinar alaturi de pianistul spaniol JOSU OKIÑENA

Comunicat de presa

In anul 2012, unul dintre cei mai activi muzicieni romani, cu un palmares generos de concerte in Europa, Asia si America – violoncelistul RAZVAN SUMA – cucerea publicul din 17 orase din Romania prin cele doua editii ale primul sau turneu national solo: "Va place Bach?". O extraordinara demonstratie de virtuozitate artistica, evenimentul a insemnat o premiera absoluta in domeniul muzicii clasice in Romania: prima interpretare a unui artist roman, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

"Artistul care prin interpretarea lui da impresia ca totul este o joaca reuseste sa atraga publicul in ea (…)." – spunea Razvan Suma intr-un interviu, caracterizare care i s-ar putea asocia chiar prezentei sale pe scena de concert.

Citește și:

Gratie raspunsului pozitiv oferit de peste 9000 de spectatori care au umplut salile din tara, in aceasta toamna, RAZVAN SUMA revine in fata melomanilor din Romania si lanseaza spectatorilor sai o noua provocare: "Va place... BRAHMS?", eveniment organizat de Asociatia Culturala "Analia Selis".

Intre 8 si 29 octombrie, RAZVAN SUMA va "in-canta" publicul din 13 orase - Iasi, Suceava, Deva, Timisoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Carei, Bistrita, Oradea, Pitesti, Brasov, Arcus si Bucuresti – propunand de aceasta data spectatorilor cele doua sonate pentru pian si violoncel compuse de unul dintre "gigantii muzicii clasice", Johannes Brahms. Pentru ca povestea turneelor lui Razvan Suma sa fie cu adevarat una interesanta, Sonata nr. 1 in mi minor este puternic influentata de Bach, tema principala a primei miscari si fuga fiind inspirate din lucrarea "Arta fugii", semnata de inaintasul lui Brahms.

Citește și:

"Va place BACH ?" mi-a deschis porti care nu stiam ca exista. Experientele pe care le traim dincolo de limitele pe care singuri ni le impunem ne largesc orizontul. Siguranta pe care o am acum, cand pornesc in turneul "Va place… Brahms ?" ma va face sa transmit publicului din toata tara bucuria mea de a canta." – marturiseste Razvan Suma inainte de plecarea sa in turneu.

Artistul roman porneste in aceasta calatorie muzicala insotit de doi foarte buni prieteni: violoncelul sau de patrimoniu universal - Maucotel - Fournier, creat la Paris in anul 1849 - si de pianistul JOSU OKIÑENA, invitatul special al evenimentului, artist spaniol de mare virtuozitate cu o bogata cariera solistica.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.