Setari Cookie-uri

2 milioane de euro investiti in primul an al programului O sansa pentru familia ta!

Programul socio-economic O sansa pentru familia ta! demarat de Danone Romania, impreuna cu Fundatia Heifer Romania si cu sprijinul fondului de investitii Danone Ecosystem, incheie primul an de implementare cu rezultate notabile pentru comunitatile participante: 170 de vacute gestante au ajuns la noii proprietari, iar comunitatile au fost dotate, pentru prima oara in Romania, cu 16 statii de muls pentru a asigura cea mai buna calitate a laptelui colectat.

comunicat de presa

Lansat in octombrie 2012, O sansa pentru familia ta! se adreseaza comunitatilor de mici fermieri din zonele cu potential de dezvoltare redus, incurajandu-i sa se asocieze pentru a avea pe termen lung afaceri profitabile, prin productia de lapte de buna calitate. Ideea de baza a programului este DAR DIN DAR: vacute gestante sunt oferite familiilor care nu au posibilitatea de a investi in achizitionarea unui animal de rasa. Prima vitelusa nascuta va fi, la randul sau, oferita altei familii. Astfel, darul initial se va multiplica, iar lantul beneficiarilor va creste. Programul include si o componenta de instruire a gospodarilor privind sanatatea, nutritia, ingrijirea si mulsul vacutelor, pentru a obtine lapte conform cu cerintele de calitate ale Uniunii Europene.

„In fabrica noastra din Bucuresti facem iaurturi cu lapte proaspat colectat zilnic de la fermierii din Romania. De aceea, Danone investeste constant in sustinerea productiei locale de lapte prin diferite programe. Pentru a sustine micile gospodarii familiale in eforturile lor de a produce mai mult lapte de calitate mai buna, Danone a lansat proiectul O sansa pentru familia ta!. Ne bucuram ca acest program contribuie la cresterea bunastarii comunitatilor prin oferirea gratuita de vaci de rasa si statii de muls si avem incredere ca vom avea in viitor mai mult lapte bun pentru produsele noastre de la aceste comunitati”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrala si de Sud.

Citește și:

Povestea video a acestui dublu proiect, de incurajare a productiei de lapte de calitate si dezvoltare sociala a comunitatilor locale, se gaseste mai jos.

Investitia pana in acest moment este de peste 2 milioane de Euro, 170 de vacute gestante fiind daruite familiilor din 3 comunitati: Zimnicea (judetulTeleorman), Belin (judetul Covasna) si Cocorastii Colt (judetul Prahova). Investitiile vor continua si in 2014, planurile fiind de crestere a cantitatii de lapte colectat de Danone.

Pentru prima oara in Romania, in cadrul acestui program au fost achizitionate si instalate 16 statii mobile de muls, ce asigura conditii superioare de igiena a mulsului, precum si tancuri de racire si stocare pentru lapte, care sunt folosite in comun de toti gospodarii din comunitate.

O sansa pentru familia ta! este un program pilot, care se desfasoara pe o durata de 3 ani. In total, 800 de familii cu venituri mici vor beneficia de animale, echipamente, instruire, pe principiul „Dar din Dar”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.