Setari Cookie-uri

Experti internationali premiaza cele mai bune vinuri romanesti

Vinurile romanesti vor fi puse sub lupa juratilor straini in cadrul competitiei Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013, eveniment aflat la cea de-a cincea editie, care se va desfasura la Casa Vernescu, in perioada 12-15 noiembrie.

comunicat de presa

Vinurile romanesti vor fi puse sub lupa juratilor straini in cadrul competitiei Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013, eveniment aflat la cea de-a cincea editie, care se va desfasura la Casa Vernescu, in perioada 12-15 noiembrie. Concursul aduce la Bucuresti unii dintre cei mai mari specialisti din industria vinului la nivel international, dar si o premiera mondiala pentru competitiile de acest gen, analiza probelor incluzand si vin cumparat direct de la raft.



Noutate absoluta la nivel international


Concursul Premiile de Excelenta este singura competitie la nivel international unde se analizeaza si probe cumparate direct de la raft, de catre organizatori. In afara de aceasta sectiune dedicata vinurilor de retail, concursul mai are inca doua sectiuni: una pentru vinuri non-retail si o sectiune pentru vinurile neimbuteliate inca, dar disponibile exclusiv catre restaurante si magazine specializate. Anul acesta in concurs au fost inscrise peste 320 de probe de vin, peste 170 dintre acestea fiind inscrise direct de producatori, restul fiind achizitionate de catre organizatori direct de pe rafturile magazinelor.

Citește și:

Cei mai buni specialisti din lume ai vinului ajung la Bucuresti

Din comisiile de jurizare vor face parte unii dintre cei mai cunoscuti specialisti la nivel international, degustatori si jurnalisti de vinuri, cu o vasta experienta in acest domeniu, care vor ocupa si pozitia de presedinte de juriu. Acestora li se vor alatura si specialisti din Romania - somelieri, bloggeri de profil si manageri de magazine specializate si restaurante, persoane cu ampla influenta in domeniul lor de activitate.

Juriul Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2013 va fi prezidat de: Michel Blanc (Franta) – directorul Sindicatului Viticultorilor din Chateauneuf du Pape, Anne Serres (Franţa) – degustator si jurnalist al revistei Terre de Vins, Pierre Thomas (Elvetia) – jurnalist si membru in comisiile de jurizare al mai multor concursuri internaţionale si Ryan Opaz – comunicator, specialist in promovare si jurat al mai multor competitii internationale.

Citește și:

Vinurile romanesti vor fi medaliate in cadrul Serii de Gala

Cele mai bune vinuri romanesti prezente pe piata autohtona si nu numai vor fi medaliate in cadrul unei Seri de Gala, ce va fi organizata pe 15 noiembrie, la Casa Vernescu, incepand cu orele 19.00.

Printre obiectivele concursului „Premiile de Excelenta Vinul.Ro” se numara promovarea vinurilor de buna calitate, incurajarea productiei si a consumului responsabil de vin, informarea si educarea publicului in domeniul vinurilor si prezentarea ultimelor tendinte din industrie. De asemenea, medaliile si distinctiile castigate in cadrul competitiei pot reprezenta un criteriu important si de incredere in influentarea deciziei de cumparare a vinurilor de catre consumatori.

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.