Setari Cookie-uri

Descopera perfectiunea creatiilor etno in showroomul Valentina Vidrascu

Creatiile etno semnate de Valentina Vidrascu, designerul basarabean iti perfectioneaza arta designului vestimentar.

Comunicat de presa

Creatiile etno semnate de Valentina Vidrascu, designerul basarabean care isi perfectioneaza arta designului vestimentar inca din 1999, cand lansa prima colectie inspirata de portul traditional romanesc, pot fi gasite acum in showroomul Valentina Vidrascu din General Berthelot 5. Spatiul, dispus intr-o cladire de secol XIX, a fost regandit de catre arhitectul Attila Kim in armonie cu valorile brandului.

Gasim aici, intr-un decor care o valorizeaza pe deplin, expusa in premiera, colectia capsula toamna - iarna 2014, in care designerul foloseste tehnicile traditionale (broderie, tesut, croseta, goblen), alaturi de procedeele moderne si cele mai fine materiale.

"Conceptul arhitectural al showroomului se bazeaza atat pe originalitatea creatiilor expuse, cat si pe amprenta puternica a spatiului propriu-zis. Ia Valentina Vidrascu reinterpreteaza stilistic si tehnic aceasta piesa traditionala, transformand-o prin abordare si tehnici contemporane intr-o creatie ce apartine zilelor noastre. Viziunea proprie se reflecta si in amenajarea showroomului, prin prelucrarea spatiului tipic de salon de sfarsit de secol XIX. Obiectele componente - manechine create special din lemn, covoare tesute manual -, dublate de spatiul in sine, genereaza o instalatie sustinuta perfect de iile expuse", explica arhitectul Attila Kim.

Citește și:

In showroom sunt expuse o serie dintre cele mai reprezentative ii, rochii ii si bundite create pe parcursul ultimilor ani. Realizate din catifea, voal de matase, dantela frantuzeasca, lana decorata manual cu margele, paiete ori printuri originale romaneesti digitalizate, toate asteapta sa fie descoperite de iubitorii portului traditional romanesc.

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.