Setari Cookie-uri

DOUA POTECI - Scriere creativa si fotografie, doua ateliere intr-unul singur

Doua poteci lanseaza o serie de ateliere de scriere creativa si fotografie.

comunicat de presa

Primul workshop va avea loc la Sirnea, judetul Brasov, intre 21 si 23 martie. Invitat special va fi actorul Marian Raducu, care va interpreta rolul unui personaj dezvaluit participantilor nu mai devreme de inceperea primei sesiuni foto, acest lucru fiind doar una dintre abordarile neobisnuite propuse de cei doi organizatori.

Proiectul, denumit Doua poteci, este realizat de fotograful Mihai Ilie si prozatorul Liviu Druga. Cei doi propun nu doar o forma noua de creatie artistica, ci organizeaza si ateliere in care explica pe intelesul tuturor procesele din spatele povestirilor construite de ei. “Vom vorbi atat despre cum se face o fotografie buna, dar si despre cum lumea inconjuratoare se descopera in ipostaze incredibile prin intermediul aparatului de fotografiat”, spune Mihai Ilie. “Daca oamenii ar da un pic, dar un pic, mai multa atentie cuvintelor, ar gasi mai multe idei chiar in capul lor, nu in al altora”, afirma Liviu Druga, subliniind totodata ca ei nu vin ca profesori in fata pasionatilor de fotografie si de literatura. Noi ne povestim pe noi insine si felul in care, folosind limbaje diferite, reusim sa cream ceva impreuna, a continuat ideea Mihai Ilie.

Citește și:

Pentru prima data literatura si arta fotografica sunt aduse impreuna pentru a oferi perspective inedite asupra realitatii cotidiene. Practic, noul concept consta in combinarea a doua forme de expresie artistica: o serie de fotografii, care sugereaza un fir narativ, si o povestire scrisa, care dubleaza si proiecteaza semnificatii peste grupajul fotografic. Cu toate acestea, alaturarea celor doua nu are nimic in comun cu fotojurnalismul si, in acelasi timp, fiecare dintre ele poate functiona independent. Totul se bazeaza pe creatie si fantezie, dublate de grija pentru detalii.

Mihai Ilie si Liviu Druga s-au cunoscut in urma cu 14 ani, fiind amandoi colegi atunci intr-o agentie de publicitate. Initiativa proiectului i-a apartinut lui Mihai Ilie, licentiat in inginerie aeronautica, cu 15 ani in publicitate si 20 in fotografie, creator al Imagenia si Doua Poteci.

Citește și:

Liviu Druga, absolvent al Facultatii de Litere din Bucuresti, a lucrat ca jurnalist, copywriter, scenarist, producator si regizor de televiziune. In 2012 a publicat “Ceasornircarul dansator - povestiri aberantastice” la editura Tracus Arte.

Website www.douapoteci.ro
Facebook www.facebook.com/DouaPoteci
Workshop douapoteci.ro/workshop/

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.