Setari Cookie-uri

Red Bull Soapbox Race - cautam soferi zurlii si echipe tacanite!

Pe locuri, fiti gata, start! Semaforul indica culoarea verde, iar radarele de pe traseu sunt pornite!

comunicat de presa

Asta se va intampla pe 14 septembrie, in centrul Bucurestiului - Red Bull Soapbox Race, o competitie plina de vitezomani si pasionati de masini si lucruri cu roti, in general, care-si pun imaginatia la treaba, rescriind toate regulile raliurilor urbane.

Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roti, conform altora. Noi spunem ca este un Grand Prix unde soferii amatori se urca la volanul unor vehicule artizanale, care functioneaza pe baza de curaj, gravitatie si un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea si bucuria competitiei. Si bineinteles, setea de viteza. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare si pentru soferii experimentati, si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, caci acolo e finisul.

Citește și:

Acest eveniment este in primul si in ultimul rand, o cursa. Asadar, cea mai rapida masina care trece finisul sigur va fi privita cu ochi buni. (De retinut ca trebuie sa si fie cineva in masina care trece finisul.) Totusi, daca termini primul, nu inseamna ca o sa castigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare daca n-are un pic de personalitate. De fapt, daca nu are MULTA personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteza, creativitate si impresie artistica. Asa ca pilotii trebuie sa ne uimeasca cu prezenta lor scenica, sa ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox si, bineinteles, sa ne dea pe spate cu show-ul lor.

Red Bull a organizat pana acum zeci de astfel de curse in toata lumea, de la prima cursa in Belgia, in anul 2000, pana in Australia, din Africa de Sud pana in Jamaica, iar in 2014 ajunge si in Romania, pentru prima oara. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de masini si pana la orice le trecea prin cap participantilor. Orice care sa aiba roti si sa ii duca pana la finis.

Citește și:

Si tu poti intra in manualele de istorie pentru cum te avanti spre finis in masina ta 100% originalo-artizanala, cu propulsie pe baza de gravitatie, adica nemotorizata. Maxim 70 de echipe vor fi selectate sa ia startul in cursa anului de la Bucuresti.

CAUTAM SOFERI ZURLII SI ECHIPE TACANITE!

Ce trebuie sa faci pentru a participa la Red Bull Soapbox Race?

In primul rand, trebuie sa gasesti alti 2-3 soferi amatori pasionati de masinarii.

1 – SOLICITA KITUL DE INSCRIERE PE WWW.REDBULL.RO/SOAPBOX

2 – STUDIAZA KITUL DE INSCRIERE - In acest kit vei gasi cateva sugestii despre cum sa faci un prototip reusit si destule informatii cat sa nu derapezi in timp ce-ti construiesti soapbox-ul.

3 – TRIMITE SCHITA MASINARIEI SI DATELE ECHIPEI - Dupa ce ai inteles tot ce ai de facut, completeaza paginile de schite primite si trimite-ni-le scanate pe e-mail sau prin posta, impreuna cu formularul de inscriere, pana pe 30 iunie. Nu uita ca poti sa incluzi oricate materiale aditionale/alternative/auxiliare vrei (fotografii, filmulete, etc.). Cu cat mai multe, cu atat mai bine!

Citește și:

4 – SELECTIA
Pana la 70 de echipe vor obtine permisul de rostogolire spre finis in masinile lor soapbox 100% originalo-artizanale. Echipele sunt alese pe baza ingenuozitatii, creativitatii si fezabilitatii tehnice ale proiectului, dar si tinand cont de respectarea regulilor de proiectare.

ASA CA PUNE-TI CACIULITA GANDITOARE, SUFLECA-TI MANECILE SI DA-I ARIPI IMAGINATIEI TALE. DE-ABIA ASTEPTAM SA NE VEDEM LA CURSA!

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.