Setari Cookie-uri

Fii creativa cu parul tau! Dove are grija de el

Un nou studiu Dove arata ca 8 din 10 femei au parul degradat

comunicat de presa:

Dove crede ca fiecare femeie are dreptul la frumusete si fericire, pe care le poate descoperi printr-un ritual de ingrijire zilnica a pielii si a parului.

Importanta parului pentru femei este incontestabila, motiv pentru care femeile din lumea intreaga asociaza parul cu feminitatea si il considera o expresie a identitatii lor.

Conform unui nou studiu Dove* 8 din 10 femei sustin ca au parul degradat. Studiul arata ca parul degradat a ajuns sa fie o normalitate, iar acest lucru nu ar trebui sa cauzeze stari de anxietate femeilor. Peste jumatate dintre ele resimt sentimentul de vinovatie sau lipsa de incredere in sine cand parul lor arata semne de degradare. In plus, aceasta stare a parului le face sa se simta mai putin frumoase.

Studiul surprinde si aspecte cheie despre degradare si urmareste factorii care contribuie la deteriorarea parului de-a lungul unei zile. Factorii sunt de natura mecanica (precum spalatul parului şi perierea), termica (precum caldura foehnului sau a placii de intins parul), factori chimici (vopsirea parului) si cei ce ţin de mediu (razele UV, poluarea), dar chiar si stilul de viata. Astfel, putem spune ca dorinta noastra de a avea un par frumos si coafat este cauza principala a degradarii parului.

Citește și:

Dove ne incurajeaza sa fim creative cu parul nostru, fara sa traim cu teama ca-l vom deteriora. Majoritatea femeilor au parul degradat, dar exista o solutie la aceasta problema: adoptarea unei atitudini mai putin critice fata de propria persoana si continuarea ritualului preferat de coafare alaturi de folosirea unor game speciale pentru ingrijirea parului deteriorat.

Oana Cuzino, Prim Ambasador Dove, afirma: ”Pentru mine este foarte important sa am parul mereu aranjat, in contextul in care sunt in mod constant in fata camerelor de filmat. Desi uneori am resimtit un sentiment de vinovatie cand observam semne de degradare a parului, mi-am dat seama ca solutia nu este sa renunt sa-l mai aranjez, ci sa-i ofer ingrijirea de care are nevoie, in profunzime.

Date cheie din studiul Dove Hair Damage

Degradarea parului este noua normalitate
- De fapt, este cea mai des intalnita stare a parului in lume, 84% dintre femei descriindu-si parul ca fiind degradat

Citește și:

Dorinta noastra de a avea un par frumos a contribuit la situatia in care ne petrecem:
- In medie 92 de minute pe saptamana (echivalentul a 79 ore sau a 3 zile si 7 ½ ore pe an) coafandu-ne parul
- In total 10 zile pe an folosind un aparat pe baza de caldura pentru a ne aranja parul

Degradarea parului cauzeaza stari de anxietate, in parte din cauza faptului ca femeile nu vad parul degradat ca fiind o normalitate
- 77% dintre femei, la nivel global, sunt ingrijorate de starea de degradare a parului lor
- Una din cinci femei nu considera ca este normal ca parul ei sa fie degradat
- Peste jumatate dintre femei resimt emotii negative precum vinovatie sau lipsa de incredere din cauza degradarii parului
- 62% dintre femei, la nivel global, sustin ca degradarea parului are un impact asupra increderii in sine si le face sa se simta mai putin frumoase
- 45% dintre femei se simt rusinate din cauza starii parului lor

Citește și:

Grija fata de cum arata parul si trairea unor emotii negative este, de asemenea, o normalitate. De fapt, este o parte importanta din felul de a fi a unei femei.

- Peste jumatate dintre respondente (55%) sustin ca se simt judecate daca parul lor arata neingrijit
- 8 din 10 femei simt ca parul lor este o expresie a feminitatii
- 7 din 10 femei sustin ca parul lor este o expresie a identitatii

Comportamentul feminin
Sapte din zece femei sunt constiente ca obiceiurile lor de coafare conduc la degradarea parului, ceea ce cauzeaza stari de anxietate. Dove a invitat un expert in comportamentul feminin si antropologie sa explice acest trend global.

Dr. Sarah Cheang, antropolog si lector in cadrul Royal College of Art din Londra, explica:

Una dintre datele cele mai alarmante ale acestui studiu este nivelul de vinovatie resimtit de femei in privinta degradarii parului lor. Se tem ca felul in care isi trateaza parul pentru a-si atinge idealurile lor cauzeaza degradare – ceea ce presupune si mai multa munca pentru a limita sau inversa efectele degradarii parului, pastrand in acelasi timp rezultatul dorit.

Citește și:


Fiecare femeie ar trebui sa fie constienta ca nu se poate ca parul sa arate <<perfect natural>> sau sa fie <<perfect frumos >>. Ar trebui sa renunte la orice sentiment de vinovatie si sa exerseze in continuare modalitati creative de aranjare a parului, indiferent de preferintele in materie de coafare.

Fii creativa cu parul tau! Dove are grija de el

Dove ne incurajeaza sa continuam ritualul nostru preferat de coafare alaturi de folosirea unor game speciale pentru ingrijirea parului deteriorat.

Gama Intense Repair, dedicata parului deteriorat, are la baza tehnologia KERATIN REPAIR ACTIVES, care ajuta la refacerea keratinei, proteina vitala a firului de par. Parul degradat este reparat la nivel celular in doar doua saptamani!**

* Studiu Dove realizat in ianuarie 2014 pe un esantion de 7,044 femei cu varsta cuprinsa intre 18-54 ani in 9 tari (Brazilia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Turcia, Rusia, India, Indonezia, China).
** Sampon si balsam Dove Intense Repair vs. sampon obisnuit.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.