Setari Cookie-uri

Barbie si Ken, papusile care au schimbat lumea

Toata povestea a inceput in anul 1955, cand Ruth Handler si sotul ei au prezentat o papusa la targul american "Toy" din New York.

comunicat de presa

Povestea de iubire dintre Barbie si Ken pare a fi desprinsa dintr-un basm, insa, chiar daca poate parea ireal, si in lumea papusilor exista relatii mai putin perfecte.

Relatia lui Ken cu Barbie a inceput in anul 1961, la 3 ani dupa ce Ken a aparut pe piata. Poate nu ati stiut ca Barbie si Ken s-au despartit in 2004, de Valentine’s Day, dupa ce au fost impreuna timp de 43 de ani. Dupa ce s-au despartit, Barbie a avut o relatie cu Blaine, un surfer australian. In 2011, tot de Valentine’s Day, Ken si Barbie si-au unit destinele dupa 7 ani in care au fost despartiti.

papusa barbie

Barbie este cu siguranta jucaria care a revolutionat lumea papusilor. Creata in urma cu 59 de ani, pe 9 martie 1955 si lansata in anul 1959, Barbie este cea mai apreciata si cunoscuta jucarie din intreaga lume.

Toata povestea a inceput in anul 1955, cand Ruth Handler si sotul ei au prezentat o papusa la targul american “Toy” din New York. Ideea papusii i-a sugerat-o fetita lor, Barbara, in varsta de 10 ani, care, plictisita fiind de papusile din hartie, isi dorea o papusa care sa reprezinte o domnisoara, asa cum visa si ea sa ajunga.

Citește și:

Papusa cu aspect de domnisoara a cunoscut un succes rasunator inca din primul moment, iar jucaria era solicitata de multi producatori. Ruth Handler si-a dat seama ca papusa avea nevoie de un nume si a “botezat-o” Barbie, dupa numele fiicei sale, Barbara.

Cu timpul, aspectul papusii a fost perfectionat. Astfel, in 1965, o firma americana lanseaza modelul American Girl Barbie, papusa cu maini si picioare pliabile, iar in cinci ani de la lansare, firma vindea deja milioane de papusi pe an. In 1967, alt american lanseaza papusi imbracate dupa modelele prezentate pe marile podiumuri de moda, in 1970 pietele lumii sunt umplute de papusi Barbie blonde, brunete si adaptate tipurilor etnice de pe toate continentele, iar un an mai tarziu ochii papusii au fost desenati astfel incat sa para ca privesc inainte.

Barbie are o sumedenie de animale de companie: 21 de caini, 12 cai, 3 ponei, 6 pisici, un papagal, un cimpanzeu, un urs panda, o girafa si o zebra. Detine o serie intreaga de masini si o licenta de pilot a unei linii aeriene comerciale. Cariera papusii a fost creata astfel incat sa confirme multitudinea de job-uri pe care le-ar putea avea o femeie: dentist, astronaut, star rock, candidata la presedentie, profesoara, medic veterinar, soldat, cantareata, atlet olimpic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.