Setari Cookie-uri

BUCHAREST PHOTO WEEK, primul festival de fotografie din Bucuresti

Primul festival de fotografie din Bucuresti se va desfasura in perioada 5-14 septembrie intre Bulevardul Unirii si Soseaua Kiseleff, centrul Bucurestiului devenind astfel un coridor al artei fotografice in care sa ne bucuram prin ateliere de fotografie, expozitii, proiectii si intalniri, muzica si pasiune pentru frumos.

comunicat de presa:

Libraria Bastilia gazduieste marti, 2 septembrie 2014, incepand cu ora 12:00, lansarea oficiala a primului festival international de fotografie din Bucuresti: Bucharest Photo Week. Evenimentul este organizat de Grupul Filos in asociere cu Asociatia Exposure si Asociatia Rost. Partener principal: F64.ro.
O parte dintre activitatile festivalului Bucharest Photo Week fac parte din programul Bucuresti 555 si, de asemenea, evenimentele din ultimele zile de festival sunt incluse in Zilele Muzeului National al Taranului Roman.

Timp de o saptamana, Bucharest Photo Week va oferi expozitii, proiectii, ateliere, discutii etc., cu scopul de a prezenta artisti locali si internationali, de a aduce impreuna diferitele scoli si entitati din domeniu si de a implica publicul larg in explorarea fotografiei contemporane, oferindu-le acces gratuit la aceste activitati dedicate fotografiei.

Citește și:

Prima editie a festivalului va aduce in mijlocul publicului din Bucuresti invitati speciali din Statele Unite ale Americii, Franta, Polonia si Republica Moldova si va cuprinde 16 expozitii, 10 ateliere, 10 proiectii de fotografie si film, precum si o serie de concursuri cu premii.

Ne intalnim cu fotografia zi de zi in media, in spatiile publice si in arta contemporana. In 2014, sunt inscrise oficial in lume peste 120 de festivaluri de fotografie, din care peste jumatate in Europa si vecinatatea acesteia. Bucurestiul era printre putinele capitale europene care nu aveau un festival de fotografie propriu iar Grupul Filos alaturi de partenerii sai si-a propus sa schimbe acest lucru. Am convingerea ca proiectul va fi intampinat cu entuziasm de catre pasionatii de fotografie si iubitorii de frumos, asa ca ii asteptam pe toti la numeroasele evenimente pregatite de noi in cadrul Bucharest Photo Week.” a declarat Ionut Trandafirescu, directorul festivalului Bucharest Photo Week.

Citește și:

Componenta principala a evenimentului este manifestarea „Fotografia in focus – Editia I, Limbajul non-verbal in fotografie”, proiect initiat de Asociatia Rost cu sprijinul ARCUB si al Primariei Municipiului Bucuresti

F64.ro, cel mai mare magazin foto-video din Europa de Est sustine si gazduieste o parte dintre evenimentele Bucharest Photo Week

Exista oameni care fac diferenta dintre cuvintele poza si fotografie, dar este universal acceptat ca acest mod de exprimare s-a dezvoltat atat de mult, incat face parte din vietile noastre fie ca vorbim despre arta, fie ca vorbim doar placerea de a fotografia. F64 a crescut, in primul rand, drept un partener pentru oamenii indragostiti de aceasta activitate si sustine acum Bucharest Photo Week, primul festival din Capitala dedicat fotografiei." a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.