Curs de pictura: Arta Portretului

In acest curs vom aborda mai multe tehnici, unele dintre ele clasice (desen), retete pastrate de la marii artisti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de miercuri, 17 septembrie, la Cursul de pictura: Arta Portretului. Discutam despre diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatura alături de artista Maria Irina Balan.

Abordand lucrurile intr-o maniera relaxata, invatam despre secretele si bogatia de sens pe care o poate transmite un portret. Vom afla cum, cu ajutorul liniilor si petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. In functie de starea pe care vrem ca portretul nostru sa o transmita, vom aborda stiluri diferite.

In acest curs vom aborda mai multe tehnici, unele dintre ele clasice (desen), retete pastrate de la marii artisti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

La sfarsitul celor trei intalniri ale cursului de pictura, vom avea trei portrete, realizate in stiluri si tehnici diferite (desen, pictura si colaj) si vom fi dobandit notiunile de baza pentru realizarea unei lucrari din cele mai importante unghiuri (frontal, profil si semiprofil).

Retail jobs

Temele cursului de pictura la care vom invata cum sa realizam un portret sunt:

1. Notiuni de baza despre desen si caracteristicile unui portret. Desen in creion si carbune pe hartie.
2. Portret in culoare
3. Compozitie cu portret. Tehnica mixta pe carton (desen, pictura, colaj).

Lector: Maria Irina Balan
Data incepere: 24 septembrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal, miercuri
Cost: 180 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 160 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Sursa foto interior: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri