Setari Cookie-uri

De ziua zambetului descopera 5 trucuri pentru un zambet sanatos

Azi sarbatorim Ziua Internationala a Zambetului.

comunicat de presa

Astazi lasam grijile deoparte si privim lumea cu mai mult entuziasm si optimism pentru ca sarbatorim Ziua Internationala a Zambetului. Celebrata in fiecare an in prima vineri din luna octombrie, aceasta traditie vesela a fost inventata de Harvey Ball, creatorul celebrului “smiley face" atat de cunoscut in toata lumea ca simbol al veseliei. Acesta a decis ca cel putin o data pe an sa ne amintim cat de important este un zambet si o fapta buna, iar aceasta traditie se pastreaza vie de 15 ani, pentru ca fiecare dintre noi se bucura atunci cand are un motiv in plus pentru a zambi din suflet.

Tu cat de des zambesti?

Zambetul este unul dintre cele mai importante aspect ale comunicarii non-verbale si are un impact foarte mare asupra oamenilor din jurul tau dar si asupra ta. Acest simplu gest este printre primele lucruri pe care le observam atunci cand cunoastem oameni noi si ofera celor din jur o stare de siguranta, caldura si comfort.

Citește și:

Un zambet poate de asemenea sa te relaxeze si sa iti reduca nivelul de stres, pentru ca simplul gest facial ii transmite semnale creierului ca esti fericit (chiar si in momentele in care nu este asa). In plus, un motiv bun pentru un zambet este ca acesta duce de multe ori la o portie buna de ras, si cine nu se bucura de asa ceva?

Noi vrem sa te vedem zambind in fiecare zi astfel ca ti-am pregatit 5 trucuri pentru un zambet sanatos, oferite de doctor Dr. Oleg Gorea medic primar somatolog in cadrul Dentland:

1. Ai grija de igiena dentara: este important sa iti ingrijesti zambetul cu mare atentie. Este recomandat sa te speli pe dinti cel putin de doua ori pe zi si sa folosesti ata dentara pentru a indeparta orice rest de mancare. Foloseste o pasta de dinti buna si vorbeste cu dentistul tau despre tehnica corecta de periaj dentar. Vei observa in scurt timp diferenta!

Citește și:

2. Evita bauturile care pot pata dintii: ca regula generala, orice bautura care poate pata camasa ta preferata, poate pata si dantura. Vinovatii principali ar fi: cafeaua, ceaiul, vinul rosu, sucurile inchise la culoare (fie ele acidulate sau nu). Acestea nu trebuiesc inlaturate complet, dar e bine sa le consumi cu moderatie pentru a te bucura in continuare de un zambet stralucitor.

3. Renunta la fumat: dincolo de multele pericole pentru sanatate la care te supui atunci cand fumezi, fumul de la tigari produce o colorare a dintilor. Nicotina, cat si alte substante din compozitia acestora, vor cauza pete maronii pe suprafata dintilor si de asemenea vor reduce productia de saliva (care actioneaza ca un agent de curatare natural)

4. Clateste dupa ce mananci: chiar si atunci cand iei o mica gustare, cu fructe si legume, este bine sa iti clatesti gura atunci cand ai terminat de mancat. Acest lucru este cu atat mai important atunci cand gustarea a fost formata din fructe sau legume inchise la culoare (cum sunt fructele de padure, prunele, strugurii rosii etc.)

Citește și:

5. Nu iti folosi dintii decat pentru mancat: chiar daca pare un gest nevinovat, atunci cand dechizi un ambalaj de plastic sau rupi o eticheta cu dintii, presiunea pe care o pui asupra acestora este foarte mare si poti avea surpriza de a-ti ciobi, crapa sau chiar disloca un dinte, daca acesta era deja slabit. Mai bine folosesti in continuare uneltele traditionale si te bucuri de un zambet sanatos!

Acum tot ce ramane de facut este sa sarbatoresti ziua zambetului asa cum se cuvine: cu multa fericire alaturi de cei dragi! ZAMBITI!

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.