Setari Cookie-uri

Pique by Dana Tanase

Capitolele unei toamne cucerite de gratie si eleganta AW 2014/2015

comunicat de presa

Toamna aduce cu sine nu doar o doza consistenta de melancolie, momente de reflectie sau emotii puternice imbratisate de lumina calda a dupa-amiezelor tarzii, ci si noi stari, noi atitudini, noi proiectii ale imaginii de sine. Dressing-ul nu reprezinta altceva decat o axa temporala, o axa de-a lungul careia poate fi urmarita evolutia nu doar stilistica, ci si cea personala, discursurile rostite de purtatoare in anumite momente, mesajele mai mult sau mai putin manifeste, perioadele de coerenta si de stabilitate sau dimpotriva de rebeliune si de explorare a tuturor variantelor posibile si acceptabile.

Dana Tanase rescrie capitolele unei toamne in care idealurile nu mai capata aura intangibilitatii, ci se transforma in realitatile explorate de fiecare femeie dornica sa se exprime pe sine intr-un mod firesc, autentic si care sa ii poarte din plin amprenta. Noua colectie toamna-iarna 2014-2015 “Pique” by Dana Tanase dezvaluie mai mult decat o selectie de piese vestimentare realizate in editii limitate, care ofera multiple solutii de stilizare atat pentru tinutele casual de zi, cat si pentru iesirile pe inserat la un cocktail sau la o reuniune cu tenta festiva.

Citește și:

“Pique” by Dana Tanase reaminteste de gratia si eleganta care nu tin cont de tendintele sezoniere si care nu se naruie dupa o seara in lumina reflectoarelor. Siluetele balerinelor, lait-motivul creatiilor Danei Tanase, par ca sunt insufletite, nu doar pictate in tuse fine pe decupajele din piele, incadrate asemenea unor tablouri, de “rame” atipice: mici elemente metalice, ce isi gasesc corespondentul in fermoarele generoase integrate in design-ul pieselor vestimentare.

pique dana tanase

Departe de un “manierism” fashion fortat, “Pique” by Dana Tanase emana din plin aerul contemporaneitatii, personajul imaginat de designer nefiind o plasmuire a imaginatiei, ci o chintesenta a dorintelor, aspiratiilor si proiectiilor interioare prea putin exprimate, ale fiecarei femei. Incredere, optimism, exuberanta temperata, candoare, cochetarie, toate acestea definesc universul intim al femeilor care nu au uitat sa semneze o scrisoare cu o caligrafie superba, care stiu sa priveasca intotdeauna inainte si sa elimine din ecuatie balastul cotidian.

Citește și:

Detaliile sunt cele care confera farmec si valoare intrinseca creatiilor semnate Dana Tanase: captuseala din matase rosie a mantourilor din stofa de lana in nuante neutre, tivurile asimetrice ale maletelor si bluzelor din bumbac, fronseurile discrete concepute ca si contrapunct pe rochiile maxi, sistemele de inchidere plasate longitudinal de-a lungul partilor din spate a pieselor vestimentare (faciliteaza purtarea, confera versatilitate si o nota de originalitate).

Piesa vedeta a colectiei este mantoul de lungime medie, prevazut cu un cordon lat din stofa si captuseala in contrast, care urmareste discret linia corpului, fara a atrage in mod evident atentia asupra vreunei particularitati. Este vorba despre acel tip de mantou care ofera infinite posibilitati de purtare, de la o tinuta office, pana la una casual sau eveningwear, nuanta rafinata de gri permitand o mai mare adaptabilitate, iar aplicatia din piele pe care se regaseste pictata silueta unei balerine, constituind exact acel detaliu sarmant care transforma un vesmant, intr-o piesa cu personalitate.

Citește și:

pique dana tanase

Nota de distinctie este conferita si de materialele folosite: de la bumbacul de cea mai buna calitate, care isi mentine culoarea si care nu se deformeaza in urma procesului de spalare, utilizat in realizarea rochiilor midi sau maxi, pana la pielea fina in nuante de beige, verde, lila, fuchsia si negru sau tulle-ul exceptional din care sunt realizate rochiile de cocktail sau fustele midi ample.

“Pique” by Dana Tanase cucereste prin versatilitate si autenticitate, fiecare piesa in parte putand fi reinterpretata in diverse variante stilistice, accentul cazand indeosebi pe latura purtabila si intuitiva a pieselor: rochii din bumbac midi ideale pentru tinuta de zi, asociate cu o pereche de botine sau pantofi stiletto, rochii maxi realizate din acelasi bumbac cu o textura plina insa extrem de confortabila, ce pot insoti o iesire pe inserat sau o escapada de weekend (in asociere cu o pereche de ghete joase sau bocanci), fuste conice sau evazate din piele – o investitie bine plasata pentru orice garderoba, tricotaje delicate sub forma puloverelor lejere prevazute cu fermoare transversale in zona manecilor, veste scurte din piele cu aplicatii de fermoare sau rochii si fuste elegante din tulle, al caror sens poate fi extrem de usor deturnat, de la zona cocktail, la cea casual-chic.

Citește și:

Cromatica colectiei este concentrata asupra tonurilor neutre de gri, beige, camel, negru, punctate de accente de culoare dispuse gradat – lila, violet, roz pal, fuchsia, verde inchis, bleumarin, rosu.

Piesele colectiei “Pique” by Dana Tanase pot fi comandate la showroom-ul designerului iar in curand vor fi disponibile si online pe site-ul www.danatanase.com si pe platforma www.welovecouture.ro.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.