Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Fundatia Ronald McDonald schimba vietile copiilor bolnavi

Fundatia Ronald McDonald a fost infiintata in anul 1998 in Romania si este principalul sustinator al celor doua Case din Bucuresti si Timisoara si, in plus, ofera sprijin diferitelor initiative care ajuta copiii bolnavi si familiile acestora.

In anul 2003, Fundatia a construit prima casa Ronald McDonald la Bucuresti, in curtea spitalului de copii Grigore Alexandrescu, care vine in ajutorul parintilor copiilor internati pentru tratamente de lunga durata. Pe durata spitalizarii copiilor, parintii nu platesc cazarea.

Unul dintre copiii pentru care Casa Ronald a venit ca o speranta neasteptata este Elena. Elena are 5 ani si nu vorbeste cu nimeni la prima intalnire. Nu pentru ca nu stie sa vorbeasca, ci pentru ca e timida si pentru ca, de cand se stie, toata lumea s-a uitat diferit la ea. O malfomatie cu care s-a nascut a facut sa aiba gambele picioarelor intoarse catre orizontala.

In anii astia a facut zeci de operatii si-a purtat orteza – un corset care prinde strans bazinul si coboara cu atele de fier pe coapse pana la gambe - 23 de ore din 24. Adica inclusiv in somn. Medicii, operatiile si injectiile sunt parte din viata ei, la fel ca si micul dejun.


Locuieste in Galati cu sora ei Andreea si mama; tatal a plecat dupa un an si jumatate de la venirea ei pe lume. Cand nu e acasa, la Galati, e la Bucuresti la recuperare la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cateva luni pe an. Luni in care a doua ei casa este Casa Ronald, a fundatiei Ronald McDonald.
De la inceputul acestui an, Elena merge fara orteze si, ceea ce nici medicii nu isi imaginau la inceput, alearga, urca scarile, se ridica singura sau se aseaza singura oriunde isi doreste. Face in continuare terapie si gimnastica recuperatorie si mai are nevoie de inca o interventie chirurgicala ca sa poata merge ca oricare alt copil, dar chiar si asa – cu mersul ei leganat – Elena se bucura de copilarie cu o indarjire pe care nu o vezi la multi.
Are prietenii ei in Casa Ronald, copiii pe care i-a intalnit an de an – in ultimii 4 ani – de cand face operatii si tratamente de recuperare. O roaga pe mama ei, Ionela, sa-i sune ca sa afle ce mai fac si cand nu sunt in casa Ronald, o roaga sa o ia si pe sora ei, Andreea, cand merg la terapie la Bucuresti. Asa pot vedea impreuna parcuri si muzee pe care nu le au in Galati si pe care mama a inceput sa i le arate stiind ca altfel nu si le-ar putea permite sa le viziteze.

De cand a renuntat la orteze, Elena nu mai vrea sa fie ajutata. Oricat i-ar fi de greu, face singura orice miscare, dar tot nu vorbeste cu oamenii la prima intalnire. Ii place insa sa-i fotografieze daca-i imprumuta cineva un telefon cu o camera foto. Apoi se uita la poze si rade.

Peste 11,000 de familii au beneficiat pana acum de serviciile Caselor Ronald McDonald din Bucuresti si Timisoara. Donatiile din cutiutele pe care le gasiti in restaurantele McDonald’s, langa casele de marcat, precum si vanzarile nationale din McHappy Day fac posibil accesul gratuit la cazare intr-o casa dotata special pentru copiii care au nevoie de terapie pe termen lung in spital: Casa Ronald a Fundatiei Ronald McDonald.

Aceste case fac posibil accesul la un confort emotional pentru copii, dar si la amintiri si emotii frumoase. Care sunt inestimabile.
In acest an, Fundatia continua campania ”Mi-e pofta sa fac bine!” care se va desfasura in perioada 17 – 23 noiembrie in toata tara. Cauza pentru care lupta Fundatia este construirea celei de a treia case Ronald McDonald.

De asemenea, pentru a face cat mai cunoscuta aceasta cauza, vineri, 21 noiembrie, intre orele 10:00 – 14:00, la restaurantul McDonald’s din Piata Romana se organizeaza McHappy Day, ziua in care vedetele devin purtatoare ale mesajului Fundatiei Ronald McDonald - ”Mi-e pofta sa fac bine!”.


Kudika
19 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.