Setari Cookie-uri

Campania de responsabilitate sociala "Constitutia Zambetului" a tratat peste 40 de copii defavorizati

Campania umanitara demarata de Clinica Dr. Melnic in parteneriat cu prezentatoarea RTV, Cristina Herea, a ajuns la final.

comunicat de presa

Campania a avut ca timp de desfasurare 14 saptamani, perioada 8 septembrie 2014 – 15 decembrie 2014.

Campania “Constitutia Zambetului” este primul “proiect de lege” din Romania prin care fiecare copil are dreptul la un zambet frumos, la o dantura sanatoasa si la o igiena dentara corecta. Este un program de asistenta medicala stomatologica gratuita destinat copiilor institutionalizati, copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani.

Campania a urmarit sublinierea importantei unei danturi sanatoase pentru o viata buna, avand drept scop prevenirea si tratarea problemelor dentare ale copiilor cu posibilitati materiale reduse. Tratamentele stomatologice din cadrul campaniei “Constitutia Zambetului” au venit in completarea tratamentelor gratuite oferite de catre stat copiilor din centrele de plasament.

Citește și:

cristina herea dr melnic

In cadrul campaniei, peste 40 de copii au primit consultatii stomatologice si tratamente dentare gratuite, iar un copil a primit tratament dentar gratuit timp de 2 ani si un aparat dentar, urmarindu-se periodic evolutia dentitiei si cum se va ajusta aceasta cu ajutorul aparatului dentar.

Campania “Constitutia Zambetului” a avut doua etape: tratamente si consultatii stomatologice gratuite si organizarea workshop-ului de educatie dentara “Fii profesorul de educatie dentara pentru un copil defavorizat”. Workshop-ul a fost initiat datorita responsabilitatii pe care medicii clinicii stiu ca o au pentru educarea copiilor pentru o sanatate orala optima. In cadrul workshop-ului, copii au fost invatati, prin joaca, cat de importanta este sanatatea lor orala si care sunt solutiile de prevenire ale afectiunilor dentare.

Citește și:

“Prin campania <<Constitutia Zambetului>> am reusit sa oferim ajutor copiilor cu posibilitati materiale reduse pentru care un consult stomatologic devine un lux. Fiecarui copil i s-a facut o consultatie generala si un plan de tratament pentru a sti in ce directie se va merge cu programul de ingrijire dentara. Au fost situatii in care a fost nevoie sa se intervina prin tratamente endodontice, obturatii de compozit si extractii, igienizare si periaj dentar profesional.

Unui copil i s-au facut extractii de dinti de lapte, obturatii de compozit, urmand ca la finalul tratamentului sa i se ajusteze dantura cu un aparat ortodontic. Medicii nostri vad in implicarea sociala mai mult decat o tendinta tot mai des intalnita in randul companiilor.

Noi suntem constienti de faptul ca, inainte de a-ti desfasura activitatea intr-o societate este nevoie de o dovada a umanitatii. Tocmai din acest motiv, in cadrul campaniei am avut grija de zambetele a peste 40 de copii defavorizati”, spune Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveora si coordonator al Clinicii Dr. Melnic.

Citește și:

Clinica Dr. Melnic isi doreste ca in 2015 sa demareze a doua editie a campaniei si sa redea zambetele de pe fetele mai multor copii.

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.