Setari Cookie-uri

Tehnologia IMAX prinde viteza in Romania: trei filme noi ajung la T IMAX in urmatoarea perioada

Expertii explica de ce merita sa vezi marile filme in format IMAX

comunicat de presa:

Perioada urmatoare este una dintre cele mai prolifice din istoria T IMAX-ului din Romania. Pe marele ecran de la Cinema City AFI Palace Cotroceni, singurul cinematograf din tara cu aceasta tehnologie, urmeaza sa ruleze trei filme mult-asteptate, in urmatoarele doua luni.

Dupa animatia „Cei sase super eroi” (Big Hero 6), sezonul filmelor in T IMAX continua cu „Ascensiunea lui Jupiter”, cu premiera in 6 februarie, si cu alte doua productii mari: „Chappie” si „Insurgent”, care debuteaza pe marele ecran in luna martie.

Contrar asteptarilor publicului, biletul pentru un film proiectat cu ajutorul tehnologiei IMAX costa cu putin mai mult fata de biletul la acelasi film in format digital. Astfel:

Un film 3D in sala T IMAX il costa pe spectator doar 5 lei in plus fata de biletul pentru proiectia in format digital 3D, sau 2 lei in plus, daca nu are deja ochelari 3D si ii cumpara in acel moment din cinematograf.

Citește și:

Iar un bilet pentru un film in format IMAX DMR 2D costa in medie cu doar 1,5 lei mai mult decat un bilet in format digital 2D.

Proiectiile din sala T IMAX la Cinema City folosesc o tehnologie unica in Romania. Ele creeaza atat de bine impresia ca te afli in mijlocul actiunii fiindca, fata de un film in format clasic 2D, imaginile sunt cu 40% mai clare si cu 60% mai luminoase, iar sunetele, de 10 ori mai dinamice.

Filmele care se vad la puterea IMAX

1. Filmul „Jupiter Ascending” (premiera in 6 februarie) spune povestea lui Jupiter (Mila Kunis), o menajera cu o viata simpla, care simte ca va avea un destin maret ce va trece dincolo de astre. Visele ei par ca incep sa devina realitate cand Caine (Channing Tatum), un fost militar foarte bine antrenat, porneste in cautarea ei. Codul ei genetic o face urmatoarea pe lista unei mosteniri extraordinare, fapt ce ar putea altera tot echilibrul Universului.

Citește și:

2. „Chappie” (premiera in 6 martie) spune povestea unui copil-minune care este si robot. Dupa ce este rapit de doi infractori in timpul nasterii, Chappie devine fiul adoptiv al unei familii ciudate si disfunctionale.

3. „Insurgent” (premiera in 23 martie). Dupa evenimentele din „Divergent”, un razboi nimicitor intre cele patru factiuni sta sa inceapa. Transformata de propriile hotarari, dar si de durere si vina, Tris isi imbratiseaza Divergenta, chiar daca nu stie ce ar putea pierde.

Specialistii despre cum se vad filmele in format IMAX

Cu ajutorul specialistilor candieni de la IMAX Corporation, va prezentam cateva dintre motivele pentru care „Ascensiunea lui Jupiter” merita sa fie vizionat in sala T IMAX:

1. IMAX – cea mai avansata tehnologie disponibila publicului – prin care te simti in mijlocul actiunii
Intr-o sala IMAX, totul, de la imagine, pana la design, este creat pentru a oferi senzatia spectatorilor ca se afla printre personaje. Sala T IMAX, din cadrul Cinema City AFI PALACE Cotroceni, este monitorizata permanent de centrul de operatiuni IMAX. Specialistii IMAX lucreaza 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, pentru a se asigura ca fiecare sistem functioneaza optim. Datele sunt colectate si analizate in timp real, astfel ca potentialele probleme sunt detectate inainte sa se petreaca.

Citește și:

2. Fata in fata cu spectacolul, pe cel mai mare ecran curbat din tara


Tehnologia IMAX, dublata de efectele 3D, face ca filmul sa abunde de efecte vizuale. Scene din „Jupiter Ascending”, precum cea in care planeta Jupiter se scufunda in apa in fata lui Caine sau ca aceea in care Kunis si Tatum plutesc deasupra zgarie-norilor din Chicago sunt percepute mai dinamic in IMAX decat intr-o sala obisnuita.

Deoarece intr-o sala de cinema IMAX spectatorii stau mult mai aproape de ecran, imaginile nu sunt doar mai mari, ci si mult mai clare.

Echipamentele IMAX si sistemele de proiectie de ultima generatie furnizeaza imagini clare ca lacrima, cu 40% mai mult contrast si 60% mai multa luminozitate decat in cazul altor sisteme.

De ce: fiecare sistem de proiectie este dotat cu un dispozitiv de optimizare a imaginilor- un super computer cu puterea a 100 de computere desktop – cu un senzor incorporat care monitorizeaza ecranul asemenea unui ochi uman si face ajustari in timp real.

Citește și:

3. Sunetul se aude „pana in oase” in IMAX

Daca va veti intreba de ce se aude atat de bine spectacolul aeronavelor atunci cand sunt lansate in spatiu din „Ascensiunea lui Jupiter” sau sunetul campului de lupta din „Insurgent”, acesta este tot rezultatul tehnologiei IMAX. O componenta esentiala a experientei IMAX este sunetul: sistemul de difuzoare patentat de IMAX ofera un sunet de 10 ori mai dinamic decat sistemele standard.
Spectatorii aud sunete inalte atat de clare, incat le vor simti pana in oase si basi atat de josi incat vor simti si vibratiile. IMAX colecteaza date de la fiecare canal individual din sistemul de difuzoare , prin microfoane instalate permanent, si foloseste aceste informatii ca sa execute zilnic calibrarile necesare pentru a garanta ca sunetele pe care le aud spectatorii sunt perfecte.

Citește și:

4. Spectatorii se bucura de aceeasi priveliste, oriunde ar sta

„Jupiter Ascending”, „Chappie” sau „Insurgent”, la fel ca oricare alt film in format IMAX, se vad la fel de bine din primele randuri ca si din ultimele randuri. In timp ce majoritatea salilor de cinema sunt lungi si inguste, cu ecranul la capatul pus, pentru a incapea cat mai multi oameni, cinematografele IMAX sunt proiectate pentru a aduce publicul nu doar mai aproape de ecran, dar si intr-o pozitie mai buna fata de acesta.

Intr-un cinematograf de tip IMAX, ecranul se intinde de la podea la tavan si de la un perete la altul si are o forma diferita- nu este doar mai lat, ci si mai curbat, lucru care creeaza o experienta de imersie, indiferent de locul ocupat in sala.

5. Ce inseamna 3D in IMAX?

Tehnologia IMAX a revolutionat si experienta 3D, oferind imagini care nu pot fi surclasate din punct de vedere al stralucirii si claritatii, prin folosirea a doua proiectoare care trimit imagini separate pentru ochiul stang si pentru ochiul drept, spre un ecran acoperit cu vopsea argintie, cu reflexivitate crescuta. Ochelarii 3D separa imaginile, astfel ca ochiul stang si cel drept vad imagini diferite, pe care creierul le combina ulterior, oferind cea mai realista experienta IMAX cu putinta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.