Setari Cookie-uri

Pentru trei sferturi dintre romance, o viata sexuala implinita este esentiala

Fie ca sunt implicate intr-o relatie stabila sau nu, femeile acorda o importanta esentiala satisfactiei sexuale, conform cercetarii "Emergency Contraception Study", realizata de compania de cercetare globala Millward Brown, cu sprijinul Gedeon Richer, care analizeaza obiceiurile contraceptive si sexuale ale femeilor din Romania. In plus, aproape 80% dintre femeile chestionate in cadrul studiului afirma ca, atunci cand vine vorba de viata intima, deciziile le apartin in totalitate.

comunicat de presa:

De peste 1 an, campania „Planifica Neprevazutul!” (www.planificaneprevazutul.ro), lansata de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), isi propune sa ajute femeile, si nu numai, sa ia decizii in cunostinta de cauza, oferind informatii corecte privind metodele contraceptive disponibile, precum si consiliere pe orice subiect privind sanatatea sexuala. Iar o viata sexuala implinita depinde atat de compatibilitatea partenerilor, cat si de lipsa grijilor privind o sarcina nedorita sau infectiile de tip BTS.

In timp ce 69% dintre femei prefera sa planifice utilizarea contraceptiei inaintea sau pe durata contactului sexual, numai 13% dintre acestea sunt de parere ca protectia actului sexual este doar responsabilitatea femeii. De aceea, „Planifica Neprevazutul!” urmareste sa incurajeze femeile sa preia controlul asupra corpului lor si sa se protejeze folosind metode contraceptive moderne, sigure si cu eficienta de lunga durata, pentru a evita situatiile in care se confrunta cu o sarcina nedorita. Studiul arata ca metodele contraceptive moderne sunt preferate de 50% dintre femeile chestionate.

Citește și:

Principala bariera a utilizarii corecte a metodelor contraceptive moderne si eficiente o reprezinta informatiile incorecte si miturile privind efectele lor secundare. Unul dintre cele mai raspandite mituri este cel conform caruia pilulele pot duce la infertilitate, ceea ce este fals”, spune Dr. Borbala Koo, Director Executiv al Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS).

Nici contraceptia de urgenta, singura metoda de a evita o sarcina nedorita dupa un contact sexual neprotejat, nu este ferita de mituri. Numai 11% dintre femei stiu ca, daca este necesar, pilula de a doua zi poate fi folosita de mai multe ori pe durata unui an, ori de cate ori este nevoie, fara a dauna organismului. Trebuie sa subliniem insa ca metoda a fost conceputa ca solutie salvatoare pentru situatiile in care metoda contraceptiva folosita in mod obişnuit, a esuat, si nu pentru uz regulat. Foarte puţine femei, adica doar 6%, stiu ca daca femeia este insarcinata si foloseste contraceptia de urgenta, sarcina nu va fi afectata.

Citește și:

Faptul ca este disponibila in farmacii fara prescriptie medicala face posibila utilizarea extrem de rapida, chiar imediata, a pilulei de a doua zi, atunci cand este cazul. O parte dintre femei (43%) insa, sunt conduse inca de prejudecata conform careia folosirea contraceptiei de urgenta este rezultatul unei vieti sexuale iresponsabile. Oricui i se poate intampla ca in viata intima sa fie luat pe nepregatite sau metoda contraceptiva pe care s-a bazat, sa esueze”, spune Dr. Mirela Popa, medic primar obstetrica-ginecologie.

SECS a lansat in octombrie 2013 „Planifica Neprevazutul!”, o campanie de informare si educare sustinuta prin intermediul platformei online www.planificaneprevazutul.ro. Aceasta platforma este menita sa ofere femeilor si barbatilor interesati, informatii corecte si utile despre contraceptia moderna si eficienta. Pe www.planificaneprevazutul.ro, vizitatorii pot intra in direct cu medicul specialist prin intermediul webinariilor desfasurate periodic. De asemenea, oricine poate adresa intrebari la doctorul@planificaneprevazutul.ro, iar specialistul ”Planifica Neprevazutul!” raspunde fiecarui e-mail in parte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.