In cinstea Zilei Internationale a Femeii, Always lanseaza cel de-al doilea videoclip din seria #LikeAGirl

In cinstea Zilei Internationale a Femeii, Always lanseaza cel de-al doilea videoclip din seria #LikeAGirl

Campania Always #LikeAGirl, lansata in iunie 2014, a adus in atentia publica puterea cuvantului si modul in care uzuala expresie "ca o fata" - deseori folosita ca o insulta - poate avea un efect profund negativ asupra increderii in fortele proprii a adolescentelor.

Comunicat de presa Retail jobs

In cinstea Zilei Internationale a Femeii, Always, lider global in ingrijirea feminina, a lansat un nou videoclip intitulat "Always #LikeAGirl - Mai puternice impreuna", continuand-si astfel rolul de a inspira adolescentele sa-si pastreze increderea in fortele proprii si sa ia atitudine pentru a transforma expresia "ca o fata" intr-un compliment. Inainte de 8 martie, Ziua Internationala a Femeii, Always doreste sa sa multumesca milioanelor de fete care impartasesc lucrurile minunate pe care le fac, pentru a inspira, la randul lor, tinerele adolescente de pretutindeni sa faca lucruri extraordinare in fiecare zi:

Campania Always #LikeAGirl, lansata in iunie 2014, a adus in atentia publica puterea cuvantului si modul in care uzuala expresie "ca o fata" - deseori folosita ca o insulta - poate avea un efect profund negativ asupra increderii in fortele proprii a adolescentelor. Videoclipul viral #LikeAGirl a avut peste 85 de milioane de vizualizari in 150 de tari si a fost distribuit de peste 1.5 milioane de oameni in jurul lumii.

"Tema din acest an a Zilei Internationale a Femeii este 'Schimbarea incepe cu tine', iar la acest lucru contribuie toate tinerele ce redefinesc expresia 'ca o fata', " a declarat Fama Francisco, Vice President, Global Always. "Videoclipul Always #LikeAGirl a generat o miscare ce a inspirat o multime de oameni si dorim sa le multumim tuturor celor care ni s-au alaturat in aceasta calatorie pentru a transforma sensul expresiei ‘ca o fata’ intr-un motiv de mandrie."

Campania #LikeAGirl a demonstrat efectul profund negativ pe care expresia 'ca o fata' il poate avea asupra increderii in sine si, in acelasi timp, a declansat o miscare ce a inceput sa schimbe perceptia publica. Mai exact, cercetarile arata ca, inainte de campania Always, doar 19% din fetele cu varste cuprinse intre 16 si 24 ani considerau ca expresia "ca o fata" are o conotatie pozitiva. Dupa vizionarea videoclipului #LikeAGirl, 76% din fetele cu varste cuprinse intre 16 si 24 spun ca nu mai privesc expresia "ca o fata" ca pe o insulta, iar 8 din 10 femei (81%) spun ca videoclipul poate schimba modul in care oamenii privesc stereotipurile legate de abilitatile fizice ale femeilor, conform Studiului Always Confidence & Puberty Wave II desfasurat in SUA.

De asemenea, studiul Always #LikeAGirl arata ca si perceptia barbatilor s-a schimbat in urma acestei campanii. Dupa vizionarea videoclipului, doi din trei barbati spun ca s-ar gandi de doua ori inainte de a folosi drept insulta expresia “ca o fata”.

Timp de peste 30 de ani, Always a sustinut tinerele fete cu sfaturi despre pubertate, ajungand anual la peste 20 de milioane de fete din lumea intreaga. Prin acest videoclip realizat cu ajutorul lor, Always continua sa fie alaturi de aceste tinere luand initiativa de a transforma expresia "ca o fata" intr-o expresie care semnifica puterea, talentul, caracterul si toate lucrurile extraordinare pe care le reprezinta fiecare dintre ele.

Miscarea Always #LikeAGirl este sustinuta de milioane de fete din toata lumea care dau expresiei "ca o fata" sensuri uimitoare. Always incurajeaza tinerele sa continue sa-si urmeze pasiunile si sa fie mandre de toate lucrurile pe care le fac. Anul acesta, de Ziua Internationala a Femeii, trimite o poza, un clip sau un mesaj cu hashtag-ul #LikeAGirl pentru a sarbatori infinitul potential pe care il are orice fata. Impreuna, putem arata ca a face lucrurile "ca o fata" este extraordinar.

Informatii din Studiul Always Puberty & Confidence Wave II
• Dupa vizionarea videoclipului #LikeAGirl, majoritatea oamenilor (76% dintre femeile cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani si 59% dintre barbati) spune ca si-a schimbat perceptia asupra expresiei “ca o fata”.
• 67% dintre femeile care au aflat despre videoclipul #LikeAGirl cred ca perceptia asupra expresiei ar trebui schimbata, in timp ce mai putin de jumatate (49%) dintre cele care nu au aflat inca despre videoclip considera acelasi lucru.
• Peste 60% dintre femeile care stiu despre videoclipul "#LikeAGirl" sunt de acord ca daca toata lumea ar folosi expresia "ca o fata" ca pe un compliment si nu ca pe o insulta, fetele ar avea mai multa incredere in sine, in comparatie cu un procent de doar 50% in cazul femeilor care nu au vazut clipul #LikeAGirl.

Metodologia Studiului
Studiul Always Confidence & Puberty Wave II a fost derulat folosind Panelul Research Now, in perioada 5-12 decembrie 2014. La studiu au participat in total 1,800 de cetateni americani (1,300 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 49 de ani si 500 de barbati de 16 - 49 ani). Studiul s-a desfasurat pe un esantion de 1000 de femei si 500 de barbati, reprezentativ la nivel national, cat si pe un esantion aditional de 150 de femei afro-americane si 150 hispanice.

Studiul Always Confidence & Puberty Wave I a fost derulat folosind Panelul Research Now, in perioada 22-28 mai 2014. La studiu au participat 1,300 de femei americane cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, dintre care un grup reprezentativ la nivel national, de 1,000 de femei precum si un grup de 150 de femei afro-americane si 150 de femei hispanice.

Foto interior: Shutterstock

Foto prima pagina: Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri