comunicat de presa:

Lidl porneste Caravana Bucatar din placere

Obisnuit cu forfota si exigentele bucatariei profesioniste, Chef Florin propune prin intermediul noului website o abordare diferita a artei culinare, una relaxata, cu retete adaptate stilului de viata modern, stiri din domeniu, recenzii de evenimente culinare si interventii video. Pasionat de scris si de povestile din culisele bucatariei si ale restaurantelor, Florin Dumitrescu isi propune, prin intermediul acestei platforme, sa scrie si diferite istorisiri, povesti, ganduri.

De-a lungul carierei sale, Florin a realizat ca romanii sunt foarte interesati de arta culinara si sunt dornici sa afle mereu noutati din acest domeniu. Astfel, pentru a reusi sa comunice eficient cu toti cei care il urmaresc, a decis sa isi schematizeze modelul de comunicare sub forma unui website. Pe aceasta noua platforma va putea impartasi retete, intamplari ce vin ‘’la pachet’’ cu job-ul de chef si, nu in ultimul rand, va putea interactiona cu fanii stilului sau culinar, dar si cu cei care aspira la o cariera in gastronomie.

‘’Imi doresc sa cresc, sa continui sa invat si sa pot oferi oamenilor experiente minunate. Sunt convins ca, in domeniul nostru, experienta este totul: un preparat excelent poate genera emotie, iar emotia pune bazele unei experiente. In concluzie, imi place sa cred ca un bucatar bun este un fauritor de emotie. Sunt foarte entuziasmat sa lansez acest proiect, sper sa porneasca cu dreptul si sa marcheze aparitia unui nou segment in peisajul culinar din Romania” a declarat Florin Dumitrescu.

Despre Florin Dumitrescu

La 27 de ani, Florin Dumitrescu se poate lauda deja cu peste 10 ani petrecuti in bucatarie. A inceput sa lucreze de cand avea numai 14 ani si a atins performanta de a deveni chef la 18 ani. Drumul in acest domeniu nu a fost insa unul usor. Florin Dumitrescu a pornit de jos, a curatat legume si a inceput sa traga cu ochiul la gatit. La 19 ani, avid de invatatura, a plecat in Italia, unde a stat trei ani si unde a lucrat atat in restaurant, cat si pentru un hotel de patru stele, sub atenta indrumare a celebrului maestru bucatar italian Mirco Botoni.

Intors in tara, a inceput sa lucreze cu restaurante renumite din capitala, a inceput sa creeze meniuri, a format alti tineri dornici sa profeseze in domeniu si a devenit unul dintre cei mai cunoscuti chefi romani. De-a lungul timpului, Florin a gatit pentru Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger Federer, Ion Iliescu, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van Damme. Florin a fost membru al juriului pentru MasterChef Romania, actualmente, facand parte din juriul altei productii internationale de televiziune, Hell’s Kitchen - Iadul bucatarilor (Antena 1).

Totodata, Florin Dumitrescu este primul chef din Romania ales sa faca parte din juriul prestigioasei competitii culinare San Pellegrino Young Chef Competition 2015, un concurs international organizat anual. Alaturi de alţi doi chefi, chef Dumitrescu va completa echipa juraţilor pentru regiunea Europei de Est si va alege finalistii care se vor prezenta la competitia global, ce se va tine in luna iunie la Milano.

6 Aparate de BUCATARIE ca sa gatesti usor si sanatos
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: