Setari Cookie-uri

Alfaberge si fascinatia bijuteriilor ovoidale realizate dupa schitele originale ale maestrului Carl Faberge

In apropierea sarbatorilor de Paste, Roxanne's Jewellery&Giftware lanseaza invitatia descoperii unei colectii fascinante de bijuterii, menite atat sa realizeze o introducere la nivel simbolic in arealul cultural tematic, cat si sa sugereze o incursiune in tainele unei arte care a trecut cu succes testul timpului - Alfaberge.

comunicat de presa

Inclus in portofoliul brandurilor exclusiviste regasite in boutique-ul concept Roxanne's Jewellery&Giftware, Alfaberge reprezinta mai mult decat un reper al excelentei in manufactura de bijuterii, casa continuand gratie unei echipe de designeri si de artizani experimentati, traditia celebrelor oua de Paste imperiale, concepute de renumitul bijutier din Sankt Petersburg – Peter Carl Faberge.

Tehnica prelucrarii metalelor pretioase si a plasmuirii artistice a bijuteriilor, s-a transmis in familia Faberge de la o generatie la alta, tatal lui Carl, Gustav Faberge castigandu-si reputatia de maestru bijutier si punand bazele propriei marci in St. Petersburg, cu mult inainte ca fiul sau, Peter sa isi inceapa studiile de specialitate la scoli private din Europa.

Dorinta de a conferi un renume mondial business-ului tatalui sau, alaturata viziunii creative unice si talentului innascut, l-au determinat pe Carl Faberge sa preia compania de bijuterii la varsta de 26 de ani, imediat dupa terminarea uceniciei la pretigiosul atelier Friedman din Frankfurt.

Povestea operelor de arta regale cu forme ovoidale, incepe la curtea Tarului Alexandru al III-lea, care descoperind inalta calitate a produselor Faberge, a decis sa comande pentru sotia sa – Maria Feodorovna, un cadou special cu ocazia sarbatoririi Pastelui.

Aprecierea de care s-a bucurat oul-bijuterie imperial (si ulterior bijuteriile unicat, dintre care numai un colier a fost evaluat la 40 de milioane de lire sterline), i-a adus lui Carl Faberge nu doar recunoasterea curtii (in anul 1890, Faberge a devenit casa de bijuterii oficiala a tarului) ci si faima internationala mult dorita – de-a lungul decadelor, creatiile Faberge au fost rasplatite cu numeroase medalii de aur la expozitiile internationale, peste 150.000 de bijuterii fiind realizate in atelierele casei de cei aproximativ 500 de artizani formati sub stricta supraveghere a lui Carl Faberge.

Odata cu abdicarea Tarului Nicholas al II-lea in urma revolutiei ruse din 1917, autoritatile au pus stapanire pe fabrica de bijuterii a lui Carl Faberge, confiscand atat produsele, cat si lucrarile de design sau schitele.

Destramarea URSS, i-a permis insa fostului general rus Nikolai Shaidullin sa cumpere in 1992 fabrica Alfaberge din Sankt Petersburg, cu aceasta ocazie, noul proprietar reusind sa recupereze peste 80 de schite originale (validate de catre expertul Valentine Skurlov - atasat la Ministerul Culturii din Moscova si evaluator al reputatei case de licitatii Christie's).

Singura fabrica din lume capabila sa produca ouale-bijuterie Faberge dupa design-ul autentic, Alfaberge se mandreste in prezent cu propriile creatii exclusiviste si cu o echipa de artisti bijutieri ce traduc in maniera contemporana spiritul unei case care a scris si care continua sa scrie istorie. Sub atenta coordonare a Tatianei Fedorova Faberge (licentiata in designul de bijuterie la Paris), fiica lui Theodore Carl Faberge, brandul Alfaberge dezvaluie periodic noi piese pretioase, realizate manual din materiale nobile si decorate cu celebrele cristale austrice Swarovski.

Selectia de bijuterii Alfaberge realizata de Roxanne's Jewellery&Giftware este alcatuita din cercei si pandantive cu forme ovoidale, ce alatura rafinamentul si eleganta caracteristice finalului de secol XVIII, versatilitatii si functionalitatii impuse de societatea contemporana.

Altfel, ornamentica specifica si motivele vegetale stilizate, isi gasesc expresia in bijuterii de un farmec atemporal si accesibile unor segmente de clientela extinse: cerceii si pandantivele Alfaberge sunt placate cu argint 925 sau aur de 18 carate, decorate cu email pictat manual si incrustate cu elemente Swarovski.

Discrete si cu proportii gandite astfel incat sa vina in intampinarea tuturor dorintelor si exigentelor clientelor, bijuteriile Alfaberge celebreaza o arta ce dainuie de secole, constituindu-se in fragmente purtabile de istorie, menite a fi pretuite si colectionate de fiecare doamna in propria caseta cu nestemate.

In apropierea sarbatorilor de Paste, bijuteriile Alfaberge reprezinta fara indoiala investitii in frumusete, in obiecte purtabile cu o valoare intrinseca aparte, accesibile indiferent de buget si ideale pentru a fi facute cadou persoanelor dragi, care apreciaza arta in toate formele sale de manifestare.

Colectiile de bijuterii semnate Alfaberge se regasesc in exclusivitate in magazinele Roxanne's Jewellery&Giftware din Bucuresti – Jolie Ville Galleria, Brasov – magazinul Star (parter), Duty-Free-urile din aeroporturile internationale Henri Coanda – Bucuresti, Sibiu si Targu Mures, precum si in boutique-ul online www.roxannes.ro.

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.