Setari Cookie-uri

Vinurile albe AVINCIS, cele mai apreciate la London Wine Fair

Vinurile albe ale Cramei AVINCIS au cunoscut un real succes la cea de a 35-a editie a targulul international London Wine Fair, care a avut loc la Londra, in perioada 18-20 mai 2015.

comunicat de presa:

Din 1981, London Wine Fair este o rampa de lansare pentru vinurile noi, reunind producatorii de vinuri, importatorii si distribuitorii, dar si jucatorii din zona de ambalaje, logistica, training si consultanta. La editia din acest an a targului international London Wine Fair au participat peste 11.000 de vizitatori si 750 de producatori din 40 de tari, care au testat peste 10.000 de soiuri de vinuri din toate colturile lumii.

Piata britanica este una foarte educata, iar in Londra sunt prezenti toti jucatorii importanti din industria de vinuri. Consumatorii de vinuri din aceasta zona sunt mereu dornici de experiente interesante, asa ca degusta toate vinurile diferite si originale. Este o piata provocatoare”, spune Ghislain Moritz, maestru al metodelor de vinificare din Bourgogne si oenolog AVINCIS.

Citește și:

Marea Britanie este o piata importanta de desfacere, exportul de vinuri romanesti a crescut cu 10% in 2014, comparativ cu situatia anului precedent.

Peste 200 de vizitatori au degustat vinurile albe si rosii de la AVINCIS, descriindu-le ca pe o surpriza placuta si declarandu-se foarte incantati de vinurile produse in Romania. Soiul Negru de Dragasani a produs o impresie puternica printre vizitatorii britanici, fiind caracterizat de cei care l-au degustat drept unic si neobisnuit, mai ales ca multi dintre acestia nu aveau cunostinte detaliate despre soiurile romanesti. La nivelul acestui an, exporturile AVINCIS sunt estimate la 20% din volumul vanzarilor, iar in urmatorii 3-4 ani crama ar putea ajunge sa realizeze 40% din rulaj la export.

Vinurile produse de Crama AVINCIS pe Domeniul Vila Dobrusa situat in Dragasani – renumita podgorie viticola din zona subcarpatica, aflata in apropierea manastirilor din nordul Olteniei – sunt distribuite exclusiv in sectorul HORECA si in magazinele specializate. Domeniul Vila Dobrusa - Dragasani, unde iau nastere vinurile AVINCIS, este o podgorie de familie care dateaza din anul 1905, apartinand Cristianei si lui Valeriu Stoica.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.