Setari Cookie-uri

Samsung dezvaluie inspiratia pentru design-ul inovator Galaxy S6 si S6 edge

Inovatia tehnologica constanta, precum si apa si lumina au stat la baza design-ului smartphone-urilor Galaxy S6 si S6 edge, pentru a le oferi utilizatorilor culori interesante care sa se potriveasca oricarui stil de viata.

Comunicat de presa

Echipa de design Samsung Electronics dezvaluie elementele care au fost folosite ca sursa de inspiratie pentru crearea celor mai noi telefoane de top Samsung. Inovatia tehnologica constanta, precum si apa si lumina au stat la baza design-ului smartphone-urilor Galaxy S6 si S6 edge, pentru a le oferi utilizatorilor culori interesante care sa se potriveasca oricarui stil de viata.

"Smartphone-urile Galaxy S6 si S6 edge au introdus o noua linie de design, stabilind noi standarde in industrie. Acestea sunt construite din materiale premium si sunt echipate cu cea mai avansata tehnologie Samsung, pentru a le oferi utilizatorilor o experienta de utilizare superioara prin culori si materiale unice," a declarat Mircea Stoicescu, Head of Product Management IM in cadrul Samsung Electronics Romania.

Citește și:

Apa si lumina, inspiratia pentru design
Design-ul din sticla al smartphone-urilor Galaxy S6 si S6 edge adauga un plus de intensitate culorilor, iar atunci cand lumina este reflectata se dezvaluie o multitudine de nuante care ofera telefoanelor un aspect elegant si modern.

Dinamismul, puterea, intensitatea, precum si linistea, adancimea si reflexia apei au o eleganta si o frumusete care au fost inspiratia pentru design-ul smartphone-urilor. Rezultatul sunt liniile curbe ale lui Galaxy S6 edge, spatele subtire si plat al lui Galaxy S6 si culorile mai vibrante ca niciodata.

"Project Zero" este numele de cod sub care au fost dezvoltate Galaxy S6 si S6 edge. Echipa de dezvoltare a fost incurajata sa se intoarca la originile Samsung si sa integreze esenta a ceea ce compania si-a dorit sa le ofere utilizatorilor inca de la inceput. Cele doua telefoane reprezina un nou inceput pentru companie, iar echipei i s-a dat libertate deplina in conceperea design-ului. Samsung este de multi ani lider in tehnologie de ultima generatie, iar, prin Project Zero, cea mai noua tehnologie a fost integrata intr-un design nou, inovator.

Citește și:

Redefinirea tendintelor in mobilitate
Provocarile in design-ul telefoanelor mobile pornesc de la nevoia de a le mentine pe cat de subtiri posibil si a le asigura o constructie in acelasi timp compacta si rezistenta la folosirea zilnica, intensiva, pana la integrarea componentelor tehnologice extrem de performante si avansate intr-un cadru modern. Pentru a depasi cu succes aceste provocari a fost formata o echipa nu doar de designeri si ingineri, ci si cu membri din industria de marketing.

Fluiditatea apei
Echipa a experimentat cu calitatile naturale ale sticlei, pe care au integrat-o nu doar pe fata, ci si pe spatele dispozitivelor. Straturile extrem de subtiri au avut un efect impresionant si au oferit atat o nota eleganta aspectului industrial al telefoanelor, cât si un plus de calitate. Sticla a devenit astfel o componenta importanta a design-ului.

Citește și:

Cercetarea
In faza de cercetare a proiectului, au fost analizate diferite tipuri de sticla, precum cea de Murano, in prelucrarea careia care sunt folosite tehnici cu traditie de cateva secole pentru fabricarea obiectelor moderne si a candelabrelor, sau cea de Baccart, din care sunt fabricate pahare de cristal.

In urma acestor analize s-a luat decizia de a folosi sticla '2,5Dimensional', care creeaza un efect similar aceluia oferit de apa, cu margini rotunjite si o suprafata plata. Sticla este incadrata elegant de aluminiu, folosit adesea la echipamente de aviatie, masini de curse si yacht-uri. Integrarea celor doua materiale le ofera telefoanelor o armonie dinamica intre componentele industriale si design-ul elegant.

Pe langa inovatia din punct de vedere estetic, conceperea primului ecran din lume cu ambele margini curbate a presupus si testarea limitelor productiei in masa. Ecranul a presupus dezvoltarea unei noi tehnici de topire a sticlei la temperaturi de 800 de grade Celsius, pentru o curbura cat mai precisa. Apoi, pentru a lipi stratul optic si ecranul flexibil a fost nevoie de o componenta tehnologica patentata de Samsung, ce a fost perfectionata pe parcursul anilor prin intermediul produselor cu ecrane flexibile. Rezultatul a fost durabilitate fara precedent a sticlei si o redare a culorilor mai intensa ca pana acum. Cat despre rama din metal, aceasta a necesitat peste 20 de pasi de prelucrare pentru precizie si rezistenta, completand astfel design-ul smartphone-urilor.

Citește și:

Puritate si maleabilitate
Noile telefoane integreaza sticla intr-un design elegant pentru a oferi cea mai buna calitate disponibila in acest moment. Obiectivul a fost integrarea reflexiilor luminii si transluciditatea apei pentru a crea culori vii care par in miscare.

Reflexiile aurii ale soarelui si adancimea oceanului au inspirat o gama variata de culori pentru seria Galaxy S6, printre care Emerald Green, Blue Topaz, White Pearl, Black Sapphire si Gold Platinum, iar obtinerea cat mai precisa a culorilor a necesitat mai multe luni de cercetari si testari.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.