Advertorial(P) Racoreste-te cu o cafea

Kudika
29 Iunie 2015

Temperatura a urcat deja peste 30 de grade celsius, un motiv suficient de bun sa va ganditi cum ati putea transforma cafeaua intr-o bautura racoritoare.

Iata 4 retete care va vor schimba felul cum va ganditi la cafeaua care va invioreaza dimineata sau pe parcursul zilei:

Caffee shakerato

Este o bautura cremoasa si racoritoare, ce poate fi savurata oricand pe parcursul zilei.

Ingrediente pentru o portie: un espresso lung, cuburi de gheata, zahar

Puneti intr-un shaker 6-7 cuburi de gheata si 1-2 lingurite de zahar, dupa gust. Pregatiti un espresso lung si turnati-l peste gheata. Inchideti shaker-ul ermetic si agitati cu putere 15 secunde. Turnati intr-un pahar de cocktail strecurand gheata cu sita shaker-ului.

Caffe alla Salentina

Este o bautura foarte racoritare bazata pe cafea si lapte de migdale. Se prepara in mai multe etape, deoarece laptele trebuie pus la congelator.

Ingrediente pentru o portie: 50 de ml de espresso, 300 ml de apa, 100 g de lapte de migdale

Laptele se dilueaza cu apa si se toarna in forme de cuburi de gheata, care se lasa in congelator cel putin 3 ore. Se pun apoi 6-7 cuburi de lapte intr-un pahar mare, peste care se toarna un espresso, fara a se mai indulci. Se serveste cu paiul.

Iced Mocha

O combinatie clasica de crema, ciocolata si cafea pentru o pauza delicioasa si racoritoare.

Ingrediente pentru o portie: 50 ml de cafea, 50 ml de ciocolata rece, frisca, 6-7 cuburi de gheata, 1 l de lapte, 175 de grame de zahar, 140 de grame de cacao pudra

Preparati cafeaua. Puneti gheata intr-un pahar de cocktail si turnati deasupra amestecul de ciocolata rece si 50 de ml de lapte. Adaugati cafeaua si completati cu frisca.

Preparare ciocolata. Fierbeti 1l de lapte, adaugati cacaoa amestecata cu zahar, lasati la foc mic timp de 10 minute sau mai mult, in functie de consistenta dorita. Folositi dupa ce se raceste.

Caffe shakerato afterdinner

Este o alternativa placuta la cocktail-urile si bauturile de seara si pot transforma o seara acasa intr-o ocazie speciala.

Ingrediente pentru o portie: 1 espresso lung, cuburi de gheata, lichior Amaretto, zahar, frisca lichida, cacao pudra

Asezati 6-7 cuburi de gheata si o lingurita de zahara in shaker. Adaugati o lingurita de lichior Amaretto si espresso-ul lung. Inchideti shaker-ul si agitati cu putere pentru 15 secunde. Turnati intr-un pahar de cocktail, separand gheata cu sita shaker-ului. Presarati apoi un strat subtire de frisca lichida, omogenizata in prealabil, pe toata suprafata paharului si deasupra pudra de cacao.

Pentru pregatirea espresso-ului va recomandam abonamentele de cafea pentru acasa La Fantana. Menuet si Rondo sunt solutii complete, care includ pe langa cafea si espressor, livrare, instalare, pregatire pentru utilizare si mentenanta. Iar daca vreti sa aveti cafea La Fantana si la birou alegeti dintre cele 6 abonamente Adagio, Allegreto, Vivacissimo, Presto, Rubato si Lirica. Indiferent ca alegeti cafeaua La

Fantana pentru acasa sau birou aveti la dispozitie trei arome: Intenso, obtinuta din Arabica (Brazilia si America de Sud) si din Robusta (Sud-Estul Asiei), Crema Dolce, o compozitie 100% Arabica (Brazilia si India) si Decaffeinato, realizata integral din boabe Arabica.

Iar pentru o cafea perfecta va recomandam sa folositi apa filtrata cu purificatoarele La Fantana.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: