Setari Cookie-uri

Biblioteca Vie Online

Persoane cu diagnostice psihiatrice povestesc despre viata

Comunicat de presa

Andreea, Antonia, Filip, Paul si Catalin au fost diagnosticati psihiatric. In spatele etichetei pe care o poarta sunt oameni cu povesti reale de viata . Citeste-i in Biblioteca Vie.

Catalin si-ar fi dorit sa poata vorbi cu cineva. Inchis fara sa i se spuna vreun cuvant, lipsit de orice explicatie, a fost legat, dat la o parte si abandonat.

Cum s-a simtit?
"Diagnosticul meu a fost schizofrenie paranoida si am aflat relativ recent de tulburare. N-a stat nimeni de vorba cu mine, nimeni nu mi-a spus nimic, m-au catalogat si m-au lasat acolo.
Am stat la inchisi foarte multa vreme, desi eram constient. Ma legau si ma lasau acolo, nu-mi spunea nimeni nimic, iar asta m-a durut cel mai tare. As fi vrut macar sa-mi spuna cineva: «bai, omule, ai innebunit si trebuie sa te ajutam!», as fi inteles.".
Afla mai multe din cartea lui.

Citește și:

Filip este furios, plin de amaraciune si resentimente. De fapt a fost, cu mult timp inainte, cand tulburarea psihica abia debutase.

"Tulburarea psihica, dar mai ales conjunctura sociala legata de boala, m-a umplut de amaraciune, intr-o anumita perioada, de furie si de resentimente. Am pierdut mult in viata si nu mai pot sa recuperez atat cat am pierdut.[...]Unele aspecte bune ale tulburarii psihice ar fi ca m-a invatat sa apreciez lucrurile simple si sa fiu mai putin orgolios.", povesteste Filip despre modul in care l-a schimbat tulburarea psihica.
Acum este un altfel de om. Afla-i povestea.

"Cand nu sunt bine, practic nu sunt deloc. E dificil, mai ales in mediul profesional, sa motivezi disparitiile bruste. Ti-e putin greu sa spui ca ai fost deprimat si te-ai incuiat in casa timp de un an."
Ea este Andreea. Ii plac filmele, arta si are propria carte. Citeste-o in Biblioteca Vie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.