Biblioteca Vie Online

Biblioteca Vie Online

Persoane cu diagnostice psihiatrice povestesc despre viata

Comunicat de presa

Andreea, Antonia, Filip, Paul si Catalin au fost diagnosticati psihiatric. In spatele etichetei pe care o poarta sunt oameni cu povesti reale de viata . Citeste-i in Biblioteca Vie.

Catalin si-ar fi dorit sa poata vorbi cu cineva. Inchis fara sa i se spuna vreun cuvant, lipsit de orice explicatie, a fost legat, dat la o parte si abandonat.

Cum s-a simtit?
"Diagnosticul meu a fost schizofrenie paranoida si am aflat relativ recent de tulburare. N-a stat nimeni de vorba cu mine, nimeni nu mi-a spus nimic, m-au catalogat si m-au lasat acolo.
Am stat la inchisi foarte multa vreme, desi eram constient. Ma legau si ma lasau acolo, nu-mi spunea nimeni nimic, iar asta m-a durut cel mai tare. As fi vrut macar sa-mi spuna cineva: «bai, omule, ai innebunit si trebuie sa te ajutam!», as fi inteles.".
Afla mai multe din cartea lui.

Filip este furios, plin de amaraciune si resentimente. De fapt a fost, cu mult timp inainte, cand tulburarea psihica abia debutase.

"Tulburarea psihica, dar mai ales conjunctura sociala legata de boala, m-a umplut de amaraciune, intr-o anumita perioada, de furie si de resentimente. Am pierdut mult in viata si nu mai pot sa recuperez atat cat am pierdut.[...]Unele aspecte bune ale tulburarii psihice ar fi ca m-a invatat sa apreciez lucrurile simple si sa fiu mai putin orgolios.", povesteste Filip despre modul in care l-a schimbat tulburarea psihica.
Acum este un altfel de om. Afla-i povestea.

"Cand nu sunt bine, practic nu sunt deloc. E dificil, mai ales in mediul profesional, sa motivezi disparitiile bruste. Ti-e putin greu sa spui ca ai fost deprimat si te-ai incuiat in casa timp de un an."
Ea este Andreea. Ii plac filmele, arta si are propria carte. Citeste-o in Biblioteca Vie.

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri