Setari Cookie-uri

Aur pentru Romania la Concours Mondial du Sauvignon

Vinurile medaliate sunt Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2014 si Sauvignon Blanc Ana 2014.

Comunicat de presa

Jidvei, cel mai mare producator de vin alb din Romania, a castigat doua medalii de aur la cea mai importanta competitie mondiala dedicata vinurilor realizate din soiul Sauvignon Blanc, Concours Mondial du Sauvignon. Performanta este cu atat mai mare cu cat compania din podisul Tarnavelor este singurul producator din Romania premiat la faimosul concurs. Vinurile medaliate sunt Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2014 si Sauvignon Blanc Ana 2014.

"Inainte de toate, distinctiile obtinute constituie o performanta a vinului romanesc. Sunt mandru ca reprezentam cu succes tara la o competitie atat de importanta. Totodata, cele doua medalii sunt si o recunostinta a muncii si atentiei pe care o acordam producerii vinului. Un astfel de rezultat nu poate decat sa ne onoreze si sa confirme calitatea produselor nostre. Ii invit pe consumatori sa incerce atat Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra, cat si Sauvignon Blanc Ana si sa se bucure de doua vinuri de aur.", a declarat Claudiu Necsulescu, presedintele Jidvei.

Citește și:

Concours Mondial du Sauvignon s-a desfasurat in perioada 22-23 mai in Friuli Venezia Giulia. Din juriul competitiei au facut parte producatori, enologi, somelieri, distribuitori, jurnalisti si formatori de opinie. Acestia au analizat pe parcursul celor doua zile de concurs sute de probe din Noua Zeelanda, Chile, Franta, Spania, Italia, Grecia, Elvetia, Cehia, Romania si Slovacia.

Nu este pentru prima oara cand producatorul roman obtine performante remarcabile in cadrul competitiei. Anul trecut, Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2013 a castigat tot o medalie de aur. De altfel, acesta este cel mai premiat produs din portofoliul companiei Jidvei, reusind sa obtina pana in prezent un total de 32 de premii la competitii internationale si autohtone, dintre care 11 de aur, vinul fiind lansat in anul 2010.

Sauvignon Blanc Ana, produs lansat in anul 2015, detine pana in prezent 7 distinctii in cadrul concursurilor nationale si internationale.

Citește și:

foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.