Setari Cookie-uri

Festival Italian "ia viteza" spre finish

In cadrul Festivalului au avut loc numeroase evenimente dedicate promovarii stilului autentic "Made in Italy".

Comunicat de presa

Cea de-a saptea editie a Festivalului Italian s-a incheiat sambata, 27 iunie, cu un concurs inedit. Festivalul Italian, organizat de ICE - Agentia Italiana pentru comert Exterior, sustinut de Radio ZU, a oferit celor doi castigatori ai competitiei sansa de a lua viteza pe pista de curse de la Adancata si de a se plimba cu un Ferrari 458 Challenge, condus de un pilot profesionist. Alexandru Andrei Mihai si Roxana Gabriela Joita au raspuns corect la intrebarea concursului "Care este sloganul Festivalul Italian?" (n.red: "Aducem Italia aproape de tine") si au putut participa la demonstratia cu Ferrari Challenge. A fost o cursa plina de "cai putere, adrenalina si stil italian", dupa cum au recunoscut cei doi castigatori.

In perioada 13 mai - 27 iunie, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior - Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, in colaborare cu Institutul Italian de Cultura, a organizat cea de-a saptea editie a Festivalului Italian. Festivalul s-a desfasurat sub sloganul "Aducem Italia aproape de tine" in jurul datei de 2 iunie, cand in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Nationala a Republicii Italiene.

Citește și:

In cadrul Festivalului au avut loc numeroase evenimente dedicate promovarii stilului autentic "Made in Italy".

Astfel, intre 14 mai si 3 iunie a avut loc campania Gustul Italiei, dedicata produselor alimentare italienesti in magazinele Metro Cash&Carry din Romania.

In saptamana 29 mai - 4 iunie, romanii au putut savura la "dolce vita" fara a fi nevoiti sa calatoreasca pana in Italia. In aceasta saptamana, in cadrul evenimentului La masa...in restaurantele italiene, cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti au oferit spre degustare, la preturi speciale, adevaratele produse ale bucatariei "del Belpaese". In aceeasi perioada, pentru a arata publicului roman rafinamentul modei "Made in Italy" si pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a achizitiona obiecte de imbracaminte la preturi competitive, cateva dintre cele mai importante magazine de imbracaminte si moda italiana prezente in Romania au lansat o campanie speciala de reduceri.

Citește și:

Saptamana 29 mai - 4 iunie a fost si saptamana Mobilierului Made in Italy, in decursul careia magazinele de profil din Bucuresti si numai au oferit preturi speciale la obiectele de mobilier si design.

In perioada 15 mai - 15 iunie, in cadrul Saptamanilor Autorilor Italieni, au fost celebrate cele mai bune opere de fictiune italiana la edituri importante si librarii din Bucuresti.

Pe langa evenimentele dedicate publicului larg, iubitor al stilului dolce vita, in cadrul Festivalului Italian au avut loc si evenimente destinate profesionistilor si societatilor din domeniu. Astfel, pe 28 mai a avut loc evenimentul Italian Wine & Food Day, organizat de ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior Bucuresti si Camera de Comert Italiana pentru Romania, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, in cadrul caruia peste 150 de participanti, importatori, distribuitori, buyers din marile retele de retail, Ho.Re.Ca., Food & Bar si magazine de specialitate s-au bucurat de cele mai bune produse italiene alimentare si vinicole, avand posibilitatea de a simti diferenta intre italian sounding, falsul Made in Italy, si gustul inimitabil al produselor alimentare si al vinurilor produse in Italia. In cadrul acestui eveniment, 19 producatori de vinuri si produse alimentare italiene de calitate si-au prezentat propriile produse pentru a putea fi degustate.

Citește și:

Festivalul italian de la Bucuresti, ajuns anul acesta la cea de-a saptea editie, a reprezentat un ansamblu de activitati culturale si comerciale cu scopul de a promova intr-o maniera coordonata productia, cultura si stilul de viata italian, acel “Made in Italy” autentic, si de a atrage consumatori romani tot mai numerosi si mai diferiti ca si gusturi.

Puteti consulta pagina dedicata Festivalului Italian www.festivalitalian.ro pentru a vedea toate evenimentele care au fost organizate de ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior - Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, in colaborare cu Institutul Italian de Cultura.

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.