Setari Cookie-uri

Cei mai talentati tineri designeri romani, premiati de Perwoll si Syoss la Gala Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca

Juriul a fost alcatuit din designerul vestimentar Adelina Ivan, Oana Stan (fashion blogger) si reprezentantii marcilor Perwoll si Syoss: Larisa Guzga - Marketing Manager Divizia Laundry & Homecare, Henkel Romania, respectiv Anda Onutan - Marketing Manager Divizia Beauty Care, Henkel Romania.

Comunicat de presa

Henkel Romania, prin marcile sale - Perwoll si Syoss, a premiat trei tineri designeri romani, in cadrul Galei de Absolvire a Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, sectia de Moda si Design Vestimentar. Gala a avut loc sambata, 27 iunie, la Sala Polivalenta Cluj-Napoca si s-a bucurat de prezenta a sute de invitati de seama din lumea modei romanesti.

Juriul a fost alcatuit din designerul vestimentar Adelina Ivan, Oana Stan (fashion blogger) si reprezentantii marcilor Perwoll si Syoss: Larisa Guzga - Marketing Manager Divizia Laundry & Homecare, Henkel Romania, respectiv Anda Onutan - Marketing Manager Divizia Beauty Care, Henkel Romania.

Premiul Perwoll pentru tineri designeri este o recunoastere a excelentei in alegerea si combinarea tesaturilor, in timp ce Premiul Syoss este acordat celei mai inovatoare colectii, fie din perspectiva stilului sau a mesajului. Premiile vin sa confirme talentul tinerilor designeri romani si sa le ofere un sprijin in debutul unei cariere in moda.

Citește și:

In acest an, Aliz Simon (absolventa studii licenta), respectiv Magdalena Butnariu (absolventa studii master), au castigat "Premiul Perwoll pentru tineri designeri", acordat pentru al 6-lea an consecutiv absolventilor de Design Vestimentar, de catre Perwoll, detergentul lichid special pentru culori intense, ca noi - pentru originalitate in combinarea tesaturilor si design.

Andreea Castrase (absolvent studii master) a castigat Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie, o distinctie care ofera recunoastere creativitatii in conceptul propus si care are potential de a anunta noi trenduri de stil.

Colectia "Nouvelle - Ere", care constituie lucrarea de diploma a talentatei castigatoare Aliz Simon premiata de Perwoll, mixeaza materiale naturale si neopren, intr-un design de suprapuneri, drapaje si piese cu taieturi asimetrice. Alegerile cromatice evidentiaza feminitatea: alb, crem, bej, roz prafuit.

Citește și:

Colectia Magdalenei Butnariu (cea de-a doua castigatoare a Premiului Perwoll pentru tineri designeri), denumita "An Ye Harm None, Do What Ye Will" este un discurs vestimentar despre libertate, ocultism, echilibru, armonie si spirit. Culori neutre, alb si negru cu insertii de plante naturale si accesorii neobisnuite: rucsacuri, genti si folii de plastic, cutii de sticla sau lemn in care traiesc plante.

Cea mai inovatoare colectie premiata de Syoss, denumita "Rites of Passage", creata de Andreea Castrase, s-a remarcat printr-un stil extrem de sobru si in acelasi timp creativ si contemporan, plasat sub un concept care vorbeste despre ceremonie, ritual, traditie, inmormantare, nunta, nastere si tranzitie. Compusa din materiale naturale, detaliile sub forma de insertii de dantela de tip macrameu si bretelele cu catarame metalice completeaza tinutele alb-negru ce stau la baza structurii austere a pieselor.

Citește și:

In cadrul Galei Absolventilor de la Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoca au fost prezentate 25 de colectii vestimentare, dintre care 16 de lucrari de licenta si 9 lucrari de master, selectate dupa criterii riguroase din randul absolventilor pentru a-si prezenta colectiile pe catwalk-ul de la Sala Polivalenta.

"Sunt incantata sa descopar colectii extrem de bune in cadrul Galei UAD Cluj-Napoca, de aceea alegerea castigatorilor premiilor Perwoll si Syoss a fost dificila. Pe langa colectia Andreei Castrase, austera si bine structurata, a Magdalenei Butnariu, o colectie speciala despre conexiunea cu natura, si a lui Aliz Simon, mi-au atras atentia in mod deosebit si cea a Alinei Morar, o reinterpretare a kitsch-ului extrem de bine stilizata, cea a Ancutei Sarca (despre luxul decadent si subculturi) si cea a Sandrei Selescu (despre imaginar si explorare). De asemenea, am remarcat in mod special colectiile create de Linda Szabo, Ana-Maria Leordean, Iacubina Nadejda, Bianca Negrea si Diana Ilea", a declarat Adelina Ivan, designer vestimentar si membra in juriul Premiilor Perwoll si Syoss.

Citește și:

"Ne bucuram ca Perwoll reuseste sa sustina pentru al saselea an consecutiv tinerii designeri, oferind premii absolventilor de la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. Mai ales pentru ca sunt la inceput de drum, aceste distinctii sunt foarte importante pentru ei", a declarat Larisa Guzga, Marketing Manager Divizia Laundry & Home Care, Henkel Romania.

"Suntem mandri ca Syoss sprijina talentele creative ale tinerilor designeri romani. Credem in curajul de inovare a noilor generatii si vrem sa sprijinim tinerii creatori care mizeaza totul pe originalitate in creionarea unui stil expresiv propriu", a declarat Anda Onutan, Marketing Manager Divizia Beauty Care, Henkel Romania

Pe langa sprijinul financiar, cei trei castigatori vor beneficia de promovare din partea Henkel Romania, prin marcile sale Perwoll si Syoss, atat in cadrul evenimentelor dedicate modei, cat si pe platformele de comunicare online ale brandurilor.

Citește și:

Perwoll, detergenul lichid special pentru culori intense, ca noi, este partenerul Galei Universitatii de Arta si Design inca din 2010. Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri a fost acordat de-a lungul anilor pentru creativitate in combinarea tesaturilor in colectiile de absolvire catre: Nazarica Bartos si Aitai Lorincz (2014, absolventi ai UAD), Alina Morar si Catalin Valean (2013, absolventi ai UAD), Irina Silistraru si Alexandra Ivascu (2012, absolventi ai UAD), Doina Pirau si Andreea Boariu (2011, absolventi ai UAD), Ramona Manea si Roxana Benea (2011, absolvente ale UNA Bucuresti), Alexandra Puscasu si Maria Hera (2010, absolventi ai UAD).

Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie este acordat in acest an pentru a doua oara consecutiv in cadrul Galei UAD pentru sustinerea talentelor creative ale tinerilor designeri romani aflati la inceput de drum. In 2013, premiul Syoss a fost acordat lui Lucian Rusu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.