Setari Cookie-uri

Romarta a lansat primul videoclip din cariera pentru slagarul Ani de liceu

Romarta, cea mai noua trupa de rockabilly din Romania, a lansat astazi primul videoclip pentru piesa Ani de liceu.

comunicat de presa:

Videoclipul a fost lansat in premiera in data de 10 iulie, la Piscina Floreasca, unde publicul s-a putut bucura de repertoriul formatiei si de proiectia speciala pentru “Ani de liceu”. O surpriza placuta pentru toata lumea a fost interpretarea slagarului alaturi de doamna Stela Enache, invitat de onoare al evenimentului.

Piesa este un remake dupa cantecul cu acelasi nume, scris in anul 1986 de compozitorul Florin Bogardo, pe versurile textierului Sasa Georgescu. Acesta a fost interpretat pentru prima data de Florin Bogardo si Stela Enache si a fost inclus pe coloana sonora a filmului “Liceenii” (1987).

Romarta a incercat prin aceasta piesa sa readuca in actualitate, cu o amprenta proprie, o piesa de aur a generatiei anilor '80.

Noul videoclip (si primul al formatiei) este un melanj al stilului rockabilly cu melancolia specifica anilor comunismului, dar contine si elemente stilistic moderne. Acesta a fost realizat de Dragos Ometita (regizor) si Vlad Giogu (DOP), echipa care si-a pus amprenta pe mai multe proiecte video, precum OCS – Pandora, R.A.C.L.A. – Tine-te de ea , PORC – Bucuresti, si multe altele.

Citește și:

ROMARTA este un proiect independent de rockabilly revival pornit de Mihnea Dobrota (tobe), Radu Andrei (bass, voce), Ionut Gagu (voce), Catalin Fuioaga (chitara, voce).

Trupa a fost infiintata in anul 2013, dupa vizionarea filmului rusesc ”Styliagi” (en. Hipsters), un musical care surprinde plastic diferentele de mentalitate ale Rusiei anilor ‘50.

Romarta inseamna hit-uri contemporane, intr-un stil care aminteste de rock&roll-ul anilor ’50 si de viata boema din acele timpuri: moda cu pompadours si perciuni, palarii funky, bretele si jachete de piele, rochii de swing si ochelari browline.

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.