Advertorial(P) Coffee delight

Kudika
17 Iulie 2015

Cafeaua este de multe ori un ingredient pentru deserturi. Exista insa anumite retete care o folosesc in rolul principal.

Iata cateva exemple de deserturi neconventionale pe baza de cafea:

Panettone cu cafea zabaglione

Zabaglione-le clasic este imbogatit cu cafea si zahar brun. Panettone-le adauga o nota speciala.

Timp de preparare 15 minute, dificultate medie

Ingrediente pentru 6 portii: 200 ml de espresso, 30 ml lichior, 6 galbenusuri de ou, 120 gr de zahar brun, 6 felii de Panettone, 260 ml de inghetata cu lapte

Separati galbenusurile si asezati-le intr-o tigaie alaturi de zahar. Adaugati cafeaua si lichiorul. Amestecati cu un tel si incepeti sa bateti zabaglione-le la bain-marie. Continuati sa bateti pana cand amestecul este fin si pufos si isi dubleaza volumul.

Pentru a servi, taiati cateva felii subtiri de Panettone si prajiti-le usor la grill pe ambele parti, puneti o lingurita de inghetata pe o farfurie si aranjati zabaglione-le intr-un recipient separat. Decorati cu fructe de padure si zahar vanilat.

Trufe de cafea

Bulgari de ciocolata, inveliti in alune de padure, nuga si cafea.

Timp de preparare 30 de minute, dificultate medie

Ingrediente pentru 20 de trufe (4-5 portii) : 25 ml de espresso, 200 gr de ciocolata alba, 60 gr de smantana dubla, 30 gr de alune maruntite, 30 gr de nuga maruntita, 25 gr unt, 5 ml de rom, 3 gr de cafea pudra, zahar caramel si 30 gr de ghimbir pudra

Fierbeti smantana si lichiorul si taiati ciocolata in bucati. Turnati apoi lichidul deasupra ciocolatei si amestecati pana se dizolva complet. Adaugati untul bucati si amestecati bine. Turnati amestecul intr-un recipient si raciti-l.

Pentru compozitie, impartiti aluatul in bucati mici si modelati-le in forma de bulgari. Pregatiti un amestec de zahar brun cu ghimbir, iar apoi un amestec de 50 gr de cacao pudra si 2 gr de cafea pudra. Asezati alunele maruntite pe o farfurie. Rupeti nuga in bucati mari si aranjati-le pe o farfurie. Rulati bulgarii in fiecare amestec pentru a obtine diferite tipuri de trufe.

Coffee panna cotta

O combinatie traditionala regandita pentru a va surprinde multumita temperaturilor diferite ale ingredientelor. O armonie a contrastelor.

Timp de preparare 10 minute (si 8 ore racire la frigider), dificultate scazuta

Ingrediente pentru 6 portii: 30 ml espresso, 400 ml de lapte integral, 400 ml de smantana dubla, 150 gr de zahar, 25 ml de lichior, 15 ml gelatina, 125 gr de marmelada amaruie de portocale

Puneti laptele, smantana si zaharul intr-o tigaie si fierbeti-le. Puneti gelatina in apa rece pentru a se inmuia. Asezati 20 gr de marmelada in fiecare pahar (paharul sa fie de 220-250 ml). Dupa ce amestecul a fiert luati-l de pe foc, scurgeti si adaugati gelatina. Turnati compozitia intr-un vas si lasati-o sa se raceasca dar nu suficient cat sa se intareasca. Adaugati apoi 150 ml din amestec in fiecare pahar. Puneti paharele in frigider. Inainte de servire turnati un espresso peste compozitia din fiecare pahar.

Pentru pregatirea espresso-ului va recomandam abonamentele de cafea pentru acasa La Fantana. Menuet si Rondo sunt solutii complete, care includ pe langa cafea si espressor, livrare, instalare, pregatire pentru utilizare si mentenanta. Iar pentru o cafea perfecta va recomandam sa folositi apa filtrata cu purificatoarele La Fantana.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: