Setari Cookie-uri

Campania O viata mai buna pentru refugiati initiata de IKEA Foundation si UNHCR continua

Fondurile stranse in campanie se vor transforma in surse solare de iluminat stradal, lanterne solare pentru uz domestic si sisteme energetice solare care vor spori autonomia energiei in beneficiul refugiatilor si comunitatilor gazda din tabere de refugiati UNHCR din Asia, Africa si Orientul Mijlociu.

comunicat de presa:

Campania „O viata mai buna pentru refugiati” se intoarce in magazinele IKEA din peste 40 de tari pentru a strange fonduri pentru refugiati. Intre 29 noiembrie si 19 decembrie, pentru fiecare led vandut in magazinele IKEA sau online, IKEA Foundation va dona un euro pentru a ajuta UNHCR (Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati) sa ofere lumina si energie regenerabila oamenilor care locuiesc in taberele de refugiati, transformandu-le in locuri mai sigure si potrivite vietii de zi cu zi.

Fondurile stranse in campanie se vor transforma in surse solare de iluminat stradal, lanterne solare pentru uz domestic si sisteme energetice solare care vor spori autonomia energiei in beneficiul refugiatilor si comunitatilor gazda din tabere de refugiati UNHCR din Asia, Africa si Orientul Mijlociu. In plus, campania va finanta accesul la educatia primara in tabere.

Citește și:

La nivel global, exista peste 19,5 milioane de refugiati, iar jumatate dintre ei sunt copii. Razboiul si persecutiile sunt principalele cauze care ii fac pe oameni sa caute refugiu, insa, pentru UNHCR, schimbarile climatice care provoaca dezastre naturale ca seceta, inundatiile si lipsa resurselor naturale sunt motive importante de ingrijorare.

Campania IKEA „O viata mai buna pentru refugiati” a inceput in 2014. Cateva date importante sunt:

• Peste 284.000 de refugiati si membri ai comunitatilor gazda din Etiopia si Iordania au o viata mai sigura noaptea datorita celor peste 56.000 de lanterne solare si instalarii a 720 de lumini solare stradale.
• Peste 37.000 de copii refugiati s-au inscris in clasele primare in Banglades, Ciad si Etiopia si astfel si-au continuat educatia. In plus, peste 740 de profesori au beneficiat de cursuri in aceste tari.
• In Banglades au fost construite 22 de statii de biogaz, iar 15% dintre deseurile umane sunt acum procesate pentru a genera combustibil verde pentru gatit.

Citește și:

„Cu milioane de persoane din toata lumea fortate sa se refugieze, contextul global al activitatii noastre presupune mai multe provocari ca niciodata,” a declarat António Guterres, Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati. „Este foarte important sa gasim moduri inovatoare prin care sa ii ajutam pe refugiati. Energia curata pe care o putem oferi cu ajutorul IKEA Foundation este o solutie practica pentru o nevoie esentiala si imbunatateste calitatea vietii pentru multi oameni.”

IKEA Foundation, cel mai mare partener privat al UNHCR, crede ca fiecare copil merita un loc pe care sa il numeasca acasa. Din 2010 a inceput un parteneriat cu UNHCR, prin care ofera adapost, facilitati si educatie familiilor si copiilor care se afla in taberele de refugiati si in comunitatile vecine din Asia, Africa si Orientul Mijlociu.

Citește și:

„Din pacate, criza refugiatilor este intr-o crestere continua din cauza situatiilor de conflict prelungit din lume si nu pare sa se opreasca in curand. In plus, factori mai putini cunoscuti, precum dezastrele naturale induse de schimbarile climatice, ar putea sa forteze si mai muti oameni sa caute locuri mai sigure pe care sa le numeasca acasa. Milioane de refugiati din intreaga lume au nevoie de ajutor si credem ca mai avem multe de facut, in special in zone precum Iordania, Etiopia, Banglades sau Ciad, unde se afla cele mai mari tabere de refugiati, iar comunitatile locale nu au posibilitatea sa ajute.” explica Per Heggenes, CEO, IKEA Foundation.

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.