Setari Cookie-uri

1 din 2 romani consuma lapte in fiecare zi

71% dintre respondentii unui studiu realizat de catre Olympus Romania prefera sa consume laptele in prima parte a zilei

comunicat de presa:

Fie ca il consuma pentru gustul sau bun, pentru ca le aduce aminte de copilarie sau pentru ca este o sursa importanta de calciu, vitamine si minerale, peste jumatate dintre romani consuma lapte o data sau de mai multe ori pe zi, conform unui studiu realizat de catre Olympus Romania, in luna octombrie a acestui an.

Studiul privind consumul de lapte in randul romanilor dezvaluie faptul ca laptele este un produs care nu lipseste din gospodarii. 71% dintre respondenti asociaza laptele cu prima parte a zilei si il consuma in diferite feluri la micul dejun. De asemenea, rezultatele studiului arata ca 1 din 3 gospodarii consuma 2-3 litri de lapte pe saptamana, 41% dintre respondenti declarand ca toti membrii familiei consuma lapte in mod regulat.

Pentru a sustine consumul de lapte in randul romanilor, Olympus Romania a lansat campania “Vacuta Mu iti spune totul despre lapte”, sustinuta printr-un nou spot TV, o noua identitate vizuala pentru website-ul companiei, www.olympusdairy.ro, dar si noi ambalaje pentru produsele Olympus. Spotul are ca personaj principal un baietel care descopera, cu ajutorul Vacutei Mu, beneficiile laptelui. Spotul poate fi urmarit aici.

Citește și:

Cum consuma romanii laptele?

Din dorinta de a-i pastra cat mai multe dintre beneficiile naturale, 67% dintre respondentii studiului Olympus consuma laptele simplu, in timp ce pentru 19% laptele este la fel de gustos cu zahar, miere sau cacao. Doar 9% dintre respondenti sustin ca folosesc laptele in cafea.

De ce consuma romanii lapte?

Pentru majoritatea covarsitoare a respondentilor studiului Olympus (81%), laptele va ramane intotdeauna o sursa importanta de calciu, vitamine si minerale, in timp ce 22% dintre ei aleg acest aliment pentru ca le aduce aminte de copilarie. Aproape jumatate dintre respondenti (44%) prefera laptele pentru ca le ofera o stare de liniste si calm dupa o zi agitata, iar 25% il consuma deoarece le atenueaza senzatia de foame.

Olympus Romania ofera pe piata din Romania o gama completa de lapte, pe gustul fiecarui membru al familiei: lapte de consum (1,5% si 3,5% grasime), lapte UHT (1,5% si 3,5% grasime), lapte de consum ecologic 3,5% grasime si lapte de capra.

Citește și:

Studiul a fost realizat de catre Olympus Romania și iși propune să identifice obiceiurile de consum al laptelui in randul romanilor. Datele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online, la care au răspuns 271 persoane, salariați din mediul urban, care sunt conectați la internet și folosesc canalele sociale.

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.