Setari Cookie-uri

Peste 600 de copii din tara au mers in excursie virtuala la Muzeul Grigore Antipa, cu ajutorul Orange Romania

Cum a fost posibil acest lucru? Cu rabdare, pasiune si generozitate din partea unor oameni si cu incredere in schimbarea adusa de educatie si tehnologie si in puterea de a face lucrurile mai bune.

comunicat de presa

voluntariat

Cum a fost posibil acest lucru?

Cu rabdare, pasiune si generozitate din partea unor oameni si cu incredere in schimbarea adusa de educatie si tehnologie si in puterea de a face lucrurile mai bune.

Aceste principii le-au avut in vedere angajatii de la Orange Romania si partenerii de la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti care au fost implicati in actiunea deja devenita traditie toamna, Saptamana Voluntariatului. Anul acesta, prin intermediul proiectului, peste 600 de copii din orase indepartate de Bucuresti au mers intr-o excursie virtuala la Muzeul „Grigore Antipa”, chiar de la ei din scoala.

Organizarea tururilor virtuale a presupus in primul rand dorinta de implicare din partea reprezentantilor Muzeului Antipa si a angajatilor Orange. Totul a inceput cu sprijinul muzeografilor care au construit cel mai bun scenariu pentru ca cei peste 70 de voluntari sa faca prezentari interesante si interactive pentru copii. Au urmat apoi multe repetitii si ore de munca pentru angajati si muzeografi deopotriva, pentru ca, in fata camerelor de filmat, expozitia de la Muzeul Antipa sa arate extraordinar.

Citește și:

Experienta oferita a fost autentica si atractiva, iar voluntarii le-au prezentat elevilor in direct cele mai captivante informatii despre exponatele de la muzeu. Cei mici au fost, desigur, foarte impresionati, curiosi si au urmarit cu atentie, in detaliu, imagini din diferite colturi ale lumii, cum ar fi Marea Neagra, Desertul Sahara, savana sau Polul Nord, animalele specifice si stramosii lor din vremuri indepartate.

Orange

Bucuria elevilor care au asistat la tururile virtuale a fost si mai mare atunci cand, la sfarsitul prezentarilor, au putut vorbi cu vedetele lor indragite: Adrian Sina de la Akcent, Calin Goia de la Voltaj si actorii Ioana Ginghina si Dragos Bucur.

Cei 600 de copii care au participat la tururile virtuale de la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti sunt de la:

  • Scoala Gimnaziala Filiasi, judetul Dolj
  • Scoala Gimnaziala „Anisoara Odeanu”, Lugoj, judetul Timis
  • Scoala Gimnaziala Horea, Closca si Crisan, Turda, judetul Cluj
  • Liceul „Vasile Conta” Targu Neamt, judetul Neamt
  • Scoala Gimnaziala Ghimbav, judetul Brasov

Excursia virtuala a fost un mod de a le arata copiilor ca tehnologia si internetul, impreuna cu bunavointa unor oameni dedicati, pot deschide noi si interesante cai de cunoastere. Dupa transmisiile live, elevii au marturisit ca sunt foarte curiosi sa ajunga la Bucuresti si sa viziteze personal Muzeul Antipa si ca pana atunci si-ar dori ca astfel de proiecte sa aiba loc mai des in scolile lor.

Citește și:

Evenimentul a fost organizat de Orange Romania la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Salvati Copiii Romania.

Cum a aratat excursia si cum s-au bucurat copiii de ea poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=sHOvpOG6kzM

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.