Setari Cookie-uri

Concertul Alexandra Usurelu simfonic #PUR, triumf pe scena Teatrului National din Bucuresti!

O artista independenta impune noi standarde in arta spectacolului din Romania.

comunicat de presa

Alexandra Usurelu

Luni seara, Sala Mare a Teatrului National a emanat emotie si sensibilitate in timpul concertului simfonic #PUR, sustinut de Alexandra Usurelu, care a deschis astfel turneul cu acelasi nume, desfasurat in paralel cu turneul “Povestesti si Calatoresti la Carturesti”.

Acompaniata de 19 de instrumentisti din Muse Orchestra, condusa de Viorel Sirbu, cu aranjamente scrise de Bobby Stoica, Alexandra Usurelu a plimbat 940 de fani prin toate starile, ajungand chiar pana “La capatul lumii”, atat prin cantecele proprii, cat si prin melodiile cantate alaturi de invitatii speciali.

Mircea Vintila, o emblema a muzicii folk romanesti, a pasit pe scena in ropotele de aplauze ale publicului, care cu mic cu mare a venit sa ia pare la un spectacol aparte. Mircea Vintila si Alexandra Usurelu au interpretat cantecul “Ceva se intampla cu noi”, dar si “Mergem toti intr-o barca”.

Dan Byron, liderul si vocalistul trupei byron, a inceput sa studieze vioara la 6 ani, flautul la 10 si compozitia la 20, insa pe scena Teatrului National a cantat alaturi de Alexandra cu vocea. Mai mult, cei doi artisti au creat un moment emotionant, cand au dedicat melodia “Melancolic” unui prieten drag ce nu se mai afla printre ei.

Grupul vocal a cappella, Blue Noise, a deschis concertul simfonic al Alexandrei Usurelu, remarcandu-se prin mixul de voci, cu beat box si influente de jazz si blues. Cei de la Blue Noise au revenit in scena, in aplauzele publicului, pentru a canta “Cand zambesti” impreuna cu Alexandra, cu un aranjament spectaculos propriu, exclusiv vocal.

Pe langa invitatii speciali, o nota unica i-a dat-o concertului actorul Flaviu Crisan, in rol de povestitor, introducand publicul in lumea pura a Alexandrei Usurelu, recitand cateva texte proprii, dar si doua texte scrise de cunoscutul poet, prozator si publicist Florin Dumitrescu.

Citește și:

concert

Cu o productie ce poate rivaliza oricand cu productiile artistilor internationali de acest gen, concertul #PUR este un nou reper pentru spectacolele romanesti. Luminile, videoproiectiile pe toti cei 3 pereti ai scenei, sunetul impecabil, prestatia artistilor, calitatea aranjamentelor pentru orchestra si modul inteligent in care toate elementele artistice si tehnice s-au imbinat, reprezinta un pas inainte pentru piata de spectacole indoor.

"Suflet, ramai pur" este noul cantec al Alexandrei Usurelu, cantat in premiera pe scena Teatrului National. Pentru acest moment, artista si-a surprins fanii, asezand pe fiecare dintre scaunele Salii Mari a Nationalului un plic ce continea versurile noului cantec, cu nota "Nu deschide pana la ora 20.50".

Cateva reactii din partea participantilor la concert: "Concertul asta a fost triumful neverosimil al bunului-simt! Un artist independent sustine un concert simfonic, cu casa inchisa, in Romania pipitelor si a muzicilor de-o vara..", "Un concert mi-nu-nat... Gandit atat de bine in cele mai mici amanunte, de la cadourile lasate pe scaune, noul cantec ce a sunat extraordinar, aranjamentele orchestrale, vocile invitate (...) #Pur si simplu perfect", 'PUR este cuvantul ce te defineste", "Daca o inima mare ar putea sa cante, cred ca s-ar numi ALEXANDRA USURELU".

Fanii Alexandrei Usurelu care nu au reusit sa mai gaseasca bilete la concertul #PUR de la Bucuresti, o pot vedea pe artista in urmatoarele orase:

Turneu ”Povestesti si Calatoresti la Carturesti”

Citește și:
  • 27 ianuarie: Carturesti Ploiesti (Afi Palace)
  • 28 ianuarie: Carturesti Brasov
  • 10 februarie: Carturesti Suceava (Iulius Mall)
  • 11 februarie: Carturesti Iasi (Palas Mall)
  • 17 februarie: Carturesti Constanta
  • 24 februarie: Carturesti Cluj (Iulius Mall)
  • 26 februarie: Carturesti Timisoara (Mercy)
  • 29 februarie: Carturesti Arad (Atrium Center)

Turneul ”#PUR” cu Muse Quartet

  • 29 ianuarie: Temple, Brasov
  • 13 februarie: No Limit, Buzau
  • 14 februarie: Aula Bibliotecii Centrale Universitare, Iasi
  • 19 februarie: Phoenix, Constanta
  • 23 februarie: Centru de Cultura Urbana Casino, Cluj
  • 27 februarie: Casa de Cultura, Oradea
  • 28 februarie: Teatrul Maghiar de Stat, Timisoara


Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.