Setari Cookie-uri

Ganduri inainte de plecare

Exact ca la plecarea anterioara, sentimentele sunt multiple, doar ca mult mai accentuate.

Hello tuturor ! In primul rand , vreau sa va multumesc pentru feedback-ul pe care mi l-ati transmis vis-a-vis de primul articol. Au fost multi dintre voi care mi-ati pus diverse intrebari, m-ati incurajat sau mi-ati transmis un gand bun. Conteaza enorm de mult pentru mine toate aceste lucruri. Asa cum am mai spus, sunt inca un incepator in ale 'calatoritului' , ceea ce stabileste o relatie interesanta , zic eu, intre mine si voi, cititorii kudika.ro. De ce ? Pe mine ma ajuta foarte mult ca am sansa de a-mi exprima gandurile si emotiile intr-un mod liber, fara constrangeri, scriind aici exact ceea ce simt si povestindu-va lucrurile prin care trec.

Ok, ok, am stabilit de ce e bine pentru mine. Dar, cu ce va ajuta pe voi ? Pentru asta voi schimba putin perspectiva, in sensul ca ma voi pune in locul vostru. Sunt foarte , foarte multe articole, bloguri, video-uri despre travelling in mediul online. Dar marea majoritate sunt ale unor oameni care calatoresc de ani de zile, care sunt experti in asa ceva si de la care poti invata aproape orice legat de calatorit. De la mine nu prea aveti ce invata, dar putem invata impreuna ! Asta cred ca este marele avantaj al acestei 'relatii'.
Trecem prin aceasta experienta impreuna, invatam impreuna, gresim impreuna...In fine, eu gresesc, suport consecintele :)) si voi invatati sa nu faceti greselile mele :)))

Citește și:

Trebuie sa stiti ca in ultima saptamana s-au schimbat multe lucruri in mintea mea. A, nu , nu m-am razgandit in legatura cu plecarea, stati linistiti :))...Aveam in plan sa imi creez un blog si un canal pe youtube in care sa postez periodic despre calatoria mea. Ideea initiala era ca acest canal (si blog-ul) sa fie in engleza. Acum cateva zile m-am razgandit. Materialele vor fi exclusiv in limba romana, din mai multe considerente. Cel mai important ar fi urmatorul : nu am gasit pana acum content substantial in ceea ce priveste calatoritul exclusiv pentru romani. Sunt convins ca nu sunt primul care si-a luat rucsacul in spate si a plecat de nebun, dar, cel putin din cautarile mele, nu am gasit un 'jurnal de bord' stufos acompaniat de video-uri explicative. Asadar, pentru a va relata cat mai fidel tot ceea ce va insemna aceasta calatorie pentru mine, voi face 3 lucruri :

Citește și:

1. Voi scrie un articol saptamanal, pe o tema aleasa de mine sau de voi.
2. Voi face video-uri in fiecare zi (denumite , sugestiv, Daily-uri)
3. Voi face un video mai artistic (editat, cu ceva efecte, muzica etc) in fiecare saptamana.

Ooooook, acum ca am rezolvat cateva chestii administrative si ca v-am facut niste promisiuni (de care sper sa ma tin :)) o sa incerc sa intru in subiectul pe care l-am ales azi, si anume “Ganduri inainte de plecare” .

Exact ca la plecarea anterioara, sentimentele sunt multiple, doar ca mult mai accentuate. Nu ma intelegeti gresit, sunt extrem de incantat ca plec. Doar ca am atat de multe lucruri de facut incat simt ca ma voi putea bucura propriu-zis de plecare de abia in momentul in care voi fi in avion.Haideti sa vorbim putin despre plecare si despre lucrurile concrete pe care le stiu in acest moment.

Citește și:

Pe 3 martie plec in Madrid. Ajung undeva pe la ora 11. De acolo voi lua un tren pana in Alicante, o zona foarte frumoasa a Spaniei. Voi sta 3 zile la maica-mea, intrucat aceasta va fi , probabil, singura data cand o voi vedea pe acest an.

Pe 6 martie, dis-de-dimineata, iau trenul inapoi pana in Madrid, locul de unde voi parasi batranul continent. La ora 13:00 ma voi imbarca in placutul dar obositorul zbor de 12 ore catre Lima. Ma voi inarma cu rabdare si cu ceva filme pe laptop pentru a face timpul sa treaca mai repede (pe cine pacalesc, o sa ma plictisesc teribil la un moment dat, stiu asta :))).

La ora locala 18:50 voi ajunge in Lima, pe Jorge Chavez International Aeropuerto. De acolo, probabil ca voi petrece vreo 30 de minute pentru a gasi un taxi care sa ma duca in prima locatie unde imi voi aseza 'tabara'. In plecarea anterioara am stat in hostel-uri si hoteluri. Pentru cei care nu stiu, hostel-ul reprezinta cam cea mai ieftina varianta de cazare. Retraiesti experientele traite in taberele din scoala generala, in care imparteai camera in care dormeai cu 4 sau 8 colegi. Teoretic, platesti pentru un pat. Practic, lucrurile sunt mult mai frumoase, in sensul ca ai oportunitatea de a cunoaste alte travelleri si de a le asculta povestile. De data aceasta insa, am ales o alta modalitate de 'cazare'.

Citește și:

    Primele 2 saptamani le voi petrece in casa unui tip Alex, pe care nu l-am vazut niciodata si despre care stiu foarte putine lucruri. Ok, ok , daca nu va dau toate detaliile poate sa para putin ciudat si periculos, dar va asigur ca este o modalitate de a calatori extrem de folosita la nivel global. Sunt anumite site-uri de specialitate in care oamenii isi pun la dispozitie camerele goale din apartamentele/casele in care locuiesc. Exemplu concret : Alex si cu sotia lui locuiesc intr-o casa foarte mare ce se intinde pe 2 etaje.

    La parter au un living, la etajul 1 au o bucatarie imensa, 2 bai si 2 dormitoare, iar la etajul 2 au doua dormitoare si o baie . Probabil ca voi sta la etajul 2, nu stiu inca. Intrucat ajung acolo in off-season, nu sunt foarte multi turisti si voi avea posibilitatea de a alege camera unde voi sta. Casa se afla in cea mai frumoasa zona din Lima (Districtul Miraflores) si este inconjurata de diverse restaurante, baruri, cluburi etc. Mai important pentru mine este ca de acolo pana la plaja fac aproximativ 4 minute de mers pe jos, acesta fiind si aspectul care m-a interesat cel mai mult. Acum probabil ca vreti sa stiti cam cat ma costa sa stau aici , la ei.

    Citește și:

      A, uitasem sa va zic ceva. Intentionez sa fac un articol legat de banii pe care ii voi cheltui in aceasta plecare cat si modalitatile prin care voi produce acesti bani, intrucat asta a reprezentat intrebarea principala pe care mi-ati adresat-o dupa citirea primului articol. Voi da dovada de transparenta totala, astfel incat sa intelegeti cam la ce trebuie sa te astepti cand te decizi sa-ti iei lumea-n cap :)). Revenind, pentru cele 2 saptamani pe care le voi petrece aici voi plati aproximativ 180 USD. Astia sunt bani ne-negociati. Sunt convins ca odata ajuns acolo pretul poate fi discutat, asa cum poti negocia cam orice lucru prin America de Sud.

      In Lima voi sta cel putin pana pe 6 Aprilie. De ce ? Pai pe 5 canta Coldplay si vreau sa-i vad performand :)...Nu sunt un fan inrait dar imi plac destul de mult si am luat decizia ca voi sta cel putin pana la data acestui concert. Si acum, partea interesanta, decizia luata in urma cu cateva zile .....

      Citește și:

        Ta da ! Pe 21 iunie trebuie sa fiu in Brazilia, intrucat mi-am luat bilet Rio-Frankfurt. Si acum , o sa va ganditi : "Ba da' asta e nebun, pe bune. In articolul anterior zice la un moment dat ca sta un an in America de Sud, dupa care scrie p'acolo ca nu stie exact daca sta un an sau daca isi incepe calatoria de un an acolo. Io ce sa mai cred ?"

        Va pot raspunde ca acestea sunt avantajele calatoritului singur. Fle-xi-bi-li-ta-te ! Poti pleca unde vrei, cand vrei, fara sa intrebi pe nimeni si mai ales fara sa te consulti cu nimeni. Bine, bine, da' de ce ma intorc in Europa ? Raspunsul e unul simplu si direct. Sunt fan PinkFloyd iar pe 27 si 28 Iunie, in Viena, voi fi la concertul sustinut de chitaristul trupei, pe numele lui, David Gilmour. In 2013 am fost la spectacolul intitulat The Wall, sustinut de bassist-ul si creatorul Pink Floyd (Roger Waters). O experienta extraordinara. Atunci mi-am zis ca vreau sa-l vad si pe Gilmour in concert, iar performance-ul de la Viena renteaza cel mai mult, din punct de vedere al pretului biletelor si al locatiei.

        Deci, recapituland, pe 6 Martie ajung in Lima, pe 5 Aprilie sunt la Coldplay, pe 21 iunie plec din Rio spre Frankfurt iar pe 27 iunie sunt la Viena. Acum, ce face omu' asta intre 6 martie si 21 iunie, probabil ca va intrebati.

        Pai am doua 4 variante, si anume :

        1. Plec din Peru si ma duc spre Nord-Vest, in Columbia, dupa care intru in Brazilia si traversez toata tara pana in Rio.
        2. Plec din Lima in Pucallpa, de acolo iau un cargo boat pana in Iquitos. Stau in Iquitos o saptamana dupa care plec spre Manaus (Brazilia), pe Amazon, dupa care spre Rio.
        3. Plec din Peru si ma duc in Sud, trec prin Chile si Argentina, dupa care fie ma opresc putin in Uruguay fie ma duc direct in Rio.
        4. Ma las surprins de ceea ce o sa simt pe moment :))

        Optiunile sunt multiple dar tind sa inclin spre varianta cu Amazonul, intrucat jungla reprezinta pentru mine principalul punct de atractie al continentului latin. Inca ceva. Nu care cumva sa va ganditi ca in calatoriile intra-continentale ma voi deplasa cu avionul. No way ! In primul rand pentru ca este foarte scump iar in cel de-al doilea rand pentru ca mi-ar strica imersiunea.

        Vreau sa calatoresc foarte local, in sensul ca voi merge doar cu autocarul, barca, cu magarul (a se vedea articolul anterior ) etc.

        Anyway , e destul de tarziu acum, 29 februarie ora 01:05. Am stat pana la ora asta sa vad daca va lua Leo di Caprio Oscar-ul pentru cel mai bun rol, evident in Revenant. Nu stiu ce sa zic, nu sunt neaparat de acord ca ar merita acest premiu, eu fiind absolut indragostit de performance-ul lui Eddie Redmayne din
        “ The Danish Girl”. Dar, in fine, asta e doar parerea mea .

        Dupa cum ati vazut, acest articol e all over the place. Vorbesc despre multe lucruri, ma gandesc la multe lucruri, trec prin multe stari. Poate si faptul ca am revazut-o pe EA si mi-am confirmat faptul ca o iubesc si ca ne iubim enorm…Poate si asta m-a dat peste cap…A , nu stiti la cine ma refer, de abia acum realizez. Tocmai de aceea articolul de peste doua saptamani se va intitula sugestiv : Despre ea.

        Dar, stati linistiti, nu voi devia foarte mult de la subiectul principal al acestor “scrieri”, si anume calatoritul
        Imi vine acum ceva in minte, un quote in care cred de peste 15 ani:

        “Tot ceea ce e frumos in viata nu costa nimic, dar e incredibil de scump”

        Vizionare placuta


        Kudika
        1 Martie 2016
        Echipa Kudika
        Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

        Ti-a placut acest articol?

        Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.