Setari Cookie-uri

O colectie moderna inspirata de istoria artei, confectionata din materiale mai sustenabile

Colectia Conscious Exclusive 2016 conjuga fara efort esenta istoriei cu modernul.

comunicat de presa

colectie moderna

Lansarea acesteia coincide, in semn de omagiu, cu deschiderea expozitiei Fashion Forward - 300 years of Fashion de la Musee des Arts Decoratifs. Intreaga colectie reflecta ideea de eleganta picturala si rafinament.

Echipa de design de la H&M a studiat in amanunt arhivele de moda ale muzeului pentru a selectiona piesele vestimentare reprezentative ale ultimelor trei secole de haute couture. Astfel a rezultat o colectie contemporana si totodata artistica, plina de expresivitate, avangardista, responsabila fata de mediu si cu adevarat unica. Aceasta va fi disponibila din data de 7 aprilie in aproximativ 180 de magazine din intreaga lume, precum si online.

Colectia bogat ornamentata si realizata din materiale inovatoare mai sustenabile reprezinta o suprapunere de aluzii, forme si texturi, completate de accesorii decorative si bijuterii de inspiratie deco”, a declarat Ann-Sofie Johansson, Consultant de creatie la H&M.

Citește și:

Liniile fluide sunt principala caracteristica a rochiilor delicate, a caftanelor inspirate din arta si a fustelor cu efect sculptat. Imprimeurile adauga un element de surpriza, transformand piesele vestimentare in picturi trompe l'oeil sau sculpturi de efect precum rochia de bal lunga, cu decolteu adanc si cu imprimeu marmorat drapat sau rochia fluida imprimata cu o scena din Cele trei gratii a lui Botticelli. Rochiile scurte si bluzele picturale denota un rafinament nonsalant, creand o legatura electrizanta si eclectica intre prezent si trecut.

„Una dintre piesele mele preferate ale colectiei este rochia mini asimetrica, inspirata de o pictura a lui Gustave Moreau. Imi place ideea de armonizare a materialelor responsabile fata de mediu cu picturile vechi. Este minunat sa ai o vestimentatie mai sustenabila si, totodata, potrivita pentru covorul rosu”, a afirmat Julia Restoin Roitfeld, imaginea acestei campanii.

Citește și:

Printre materialele utilizate regasim matasea ecologica, canepa, amestecurile de in reciclat si Tencel®, dar si unele inovatoare precum margele si strasuri din sticla reciclata si Denimite – un material confectionat din denim uzat reciclat, utilizat de H&M in premiera in lumea modei.

Ca o noutate, colectia Conscious Exclusive pentru acest sezon include trei rochii de mireasa – un spectacol de eleganta concretizat in linii drapate feerice, pentru mireasa care doreste sa fie deopotriva frumos imbracata si responsabila fata de mediu.

H&M va fi sponsorul exclusiv al viitoarei expozitii Fashion Forward - 300 years of Fashion de la Muse e des Arts De coratifs, al carei curator este Pamela Golbin.

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.