Setari Cookie-uri

Lore Tache: Cred intr-un viitor mai bun pentru copiii nostri

Lore Tache este una dintre doamnele curajoase ale timpurilor noastre pentru atitudinea sa fata de educatia si invatamantul romanesc.

comunicat de presa

Lore Tache

Om de cariera, dar mai presus de orice, mama, Lore Tache este una dintre doamnele curajoase ale timpurilor noastre pentru atitudinea sa fata de educatia si invatamantul romanesc, alegand sa investeasca timp, energie si capital in acest domeniu. "Sunt mama unui copil cu IQ ridicat, ca cei mai multi copii ai acestei generatii. Sistemul romanesc, din pacate, nu ofera mai deloc alternative sau variante pentru ca dezvoltarea acestor copiii sa se faca in ritmul lor si nu in mod arhaic, perimat. Astfel, s-a nascut nevoia imperioasa de a demara proiectul centrului cultural pentru copii isteti si parinti de top Top Kids, asa cum ne place sa-l numim pe de-a intregul, macar din cand in cand, tocmai pentru a transmite macar partial mesajul dorit. Acesta este motivul real al deschiderii unei astfel de institutii", explica Lore Tache.

Citește și:

iClara.ro: Cu ce se deosebeste Top Kids fata de alte proiecte after school?

Lore Tache: Nu vrem sa ne confundam cu un After-school! Suntem un centru cultural in adevaratul sens al cuvantului, care are ca scop nu doar suprevegherea copiilor si temele scolare, dar mai ales dezvoltarea personala a fiecaruia dintre ei, pe multiple planuri, descoperirea si sustinerea propriilor talente si aptitudini.

Cand a fost infiintata institutia pe care o conduceti?

In aceasta luna, centrul nostru tocmai a implinit doi ani de la infiintare. Experienta este deja suficienta pentru a avea confirmarea ca era nevoie de un astfel de proiect pe piata. Cand am plecat la drum nu stiam foarte clar cum se va dezvolta, insa cei doi ani de activitate s-au trasat de la sine si ne-au imbogatit enorm sufleteste si spiritual, chiar daca material investitiile sunt inca departe de a fi ajuns la un break-even (n.red prag de rentabilitate). Vazand schimbarile vizibile ale copiilor nostri, care infloresc, pur si simplu, de la o zi la alta, dar si multumirile parintilor, incercam in fiecare zi sa devenim mai buni, mai deschisi, mai creativi.

Citește și:

Ce va determina sa mergeti mai departe? Care este motto-ul dupa care va ghidati?

Am un motto dupa care ma ghidez de citiva ani incoace: "daca tu crezi cu adevarat in ceva, vei reusi, indiferent de obstacole sau de parerea celorlalti!" Credinta ca putem face ceva bun pentru copiii nostri, chiar daca doar in micro-universul nostru, ma determina sa cred ca acest proiect-pionier va fi bine primit, inteles si adoptat de intreaga societate. Absenta parintilor, care sunt tot mai ocupati, ne determina sa incercam sa-i suplinim, macar partial, si sa aducem in viata copiilor cat mai multe notiuni necesare vietii: bune maniere, discernamantul personal in fata situatiilor "de criza", dar si pe scara valorilor fiecaruia, comunicarea cu sine dar si cu ceilalti (familie, scoala, societate), intelegerea si descifrarea emotiilor, deschiderea catre nou, dorinta de auto-valorificare si spiritul de competitivitate, cunostinte cat mai vaste despre mediul inconjurator, etc.

Citește și:

    Care sunt activitatile ce se desfasoara in cadrul centrului cultural Top Kids?

    Cursuri educative sau recreative, petreceri cu tematica, evenimente speciale si/sau caritabile, ateliere de meserii, ateliere creative, serbari semestriale doveditoare a cumulului de cunostinte absorbite in cursul semestrului, pentru fiecare activitate in parte, etc. Desigur si programul de after-school.

    Ce ne puteti spune despre programul de after-school propus de Top Kids?

    Despre acest program, tin sa subliniez faptul ca pe langa completarea temelor scolare, se efectueaza teme suplimentare care au ca efect ridicarea nivelului scolar al elevilor, precum si activitati creative (arte plastice, quilling, origami, arta desenului animat etc.) si recreative (zumba, yoga, jocurile copilariei, sah etc.), dar si de cultura generala (tainele universului, curiozitati despre animale, plante, natura, notiuni despre istoria si geografia lumii), limba engleza de tip interactiv, precum si jocuri si cercuri pentru dezvoltarea personala a copiilor cu psihologi autorizati. Toate aceste elemente imbinate fac ca Programul after-school al Top Kids sa fie UNIC pe piata.

    Citește și:

      Care sunt disciplinile pentru care exista cursuri la Top Kids? O lista completa?

      O lista oarecum completa o puteti vedea pe site-ul nostru www.topkids.ro la rubrica servicii sau la sectiunea bloc, dar ele sunt mereu updatate, pentru ca mereu apar propuneri noi de cursuri. De pilda avem, in plus fata de ce vedeti mai sus, arta desenului animat, cor si interpretare, atelier de mandale. Zilele trecute am lansat si un program pentru adulti, o serie de workshop-uri de regie si scenaristica pe care le va tine Ioan Carmazan, unul dintre cei mai mari regizori pe care ii are Romania.

      Care din cursuri au cea mai mare cautare?

      Cursurile de dans (zumba si street dance), cursul de gatit si notiuni elementare de alimentatie corecta, cursurile de limbi straine, cursul de desen animat, sah sau lego-robotica.

      Ati facut sau va pregatiti sa faceti un bilant al realizarilor Top Kids?

      Realizarile cele mai mari sunt dezvoltarea vizibila a copiilor si a comportamentului lor. Rezultatele scolare sunt mult imbunatatite (ne laudam cu foarte multi "FB"). Din punct de vedere comportamental, multi dintre copii erau in primele zile cand au venit la noi timizi, introvertiti, necomunicativi, nu aveau hobby-uri sau placeri mai mari decat tableta sau telefonul. Dupa doar cateva luni sunt cu mult mai deschisi, mai echilibrati, iubitori, extrovertiti, veseli, au inchegat prietenii serioase si lucreaza in echipa. Acesta este si principalul motiv pentru care eu cred in acest proiect!

      Colaborati cu asociatii sau fundatii? Ati intreprins activitati sociale?

      Colaboram cu multe fundatii, atat cu cele care se ocupa de copiii cu nevoi speciale, dar si organizatii care au ca scop activitati recreative.

      Ce cursuri predati dumneavoastra copiilor de la Top Kids?
      Cursul de gatit si notiuni elementare de alimentatie corecta, cursurile de bune maniere si cultura generala.

      Cine era Loredana Tache inainte de Top Kids? Cat de mult v-a schimbat acest proiect?

      Am lucrat 15 ani in alimentatie publica si turism. Ajungand deja la un apogeu al carierei si considerand ca nu mai am ce sa inovez, moment care a coincis oarecum si cu faptul ca am devenit mama, am ramas in domeniu doar ca specialist consultant. Am experienta in afaceri, dar nicidecum in educatie. Acest motiv m-a determinat sa ma inconjor de profesionisti adevarati, realmente pasionati si dedicati muncii lor. Asta a fost singurul meu efort real cand am demarat Top Kids, sa ii conving sa-mi fie alaturi. Invat insa, zi de zi tot mai mult, ma dezvolt odata cu copiii centrului si culeg roadele eforturilor noastre zilnic. Cred in acest proiect. Cred in necesitatea adaptarii societatii la nevoile acestei generatii. Cred in ei! Cred intr-un viitor mai bun pentru copiii nostri!

      In afara de cunostintele dumneavoastra avansate in nutritie, ce alte specializari mai aveti?

      Am multiple specializari (dar care se imbina foarte bine): gastronom, inginer si manager alimentatie publica si agroturism, masterat in Protectia consumatorului – legislatie europeana, jurist, nutritionist si trainer. Sunt un "om de cariera", dar sunt, inainte de toate, MAMA.

      Vizionare placuta


      Kudika
      21 Martie 2016
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.